Nepříhlášený uživatel

13. Jump rally report

ilustrativní fotografie
2.srpna 2016

13. Jump rally report

13. Jump rally - fotogalerie od Josef Vacek

13. Jump rally - video od Robina Šišky





Rozhovory s jezdci po skončení závodu



1. Čech David  - Závod byl velice těžký a jsem rád za ten výsledek i když vím, že Vítek byl rychlejší a zjistil jsem, že Xray je už dobře vyladěný, ale musím se ještě hodně učit. Jinak konkurence se hodně zrychlila a poděkování patří především Jandoušovic rodině za přípravu tratě a občerstvení, akorát mě mrzelo, že kluziště nebylo více zamotané, že mi to tam přišlo, že bylo spíše letiště. Snad vyjde čas, abych ještě přijel letos na další závod.

2. Zámečník Lukáš  - Za nás dobrý. I když nebýt problémů soupeřů, tak určitě neskončíme na 2. místě. Vítek předvedl, že je PÁN jezdec, když i minutovou ztrátu dokázal stáhnout a být o něco málo delší RZty, tak nás přejede o parník. Závod byl bez problémů, catering výborný, počasí skvělé, jen těch utáhnutých úseků mohlo být méně.

3. Kutal Vít  - První den byl super. Po třech rz jsem měl nějaký náskok a noční závod mě hodně bavil. Ale hned ráno druhý den asi v polovinně rz mi praskla poloosa, takže následoval propad až na 15. místo se ztrátou 58 vteřin. Ztratil jsem motivaci a ani se mi to moc nechtělo stahovat. Ale po pár rz jsem se do toho dostal a dokonce před poslední rztou jsem byl zpátky na bedně na 3. místě za Bassem o 4,5 vteřiny. Poslední rz byla docela krátká,tak jsem do ní dal všechno, ale nestačilo to. Lukáš jel super, druhé místo udržel a zasloužil si to. I tak jsem s výsledkem spokojený. Ještě jednou gratulace i Dejvovi, se kterým jsme aspoň bojovali o vítězství v rztách. Tratě mi celkem vyhovovaly a doufám, že se Jump ještě někdy pojede.

5. Martin Mudřík  -Třináctý ročník Jump rally to byla sázka na jistotu.Rozlehlý areál v Nedachlebicích je ideální pro RC závody.Sehraný tým kolem Pepy Jandouše zvládá organizaci na jedničku.Nastavení auta jsem myslel že mám po MČR 2WD ideální.Bohužel se ukázalo že to vůbec nefunguje.Dva osmnácté časy v pátek večer to byla studená sprcha.Předělal jsem set up a přezul na bloky.Ráno jsem vyhrál první RZ.Uklidnil jsem se a začal se prokousávat pořadím.Výsledné páté místo a hlavně že jsem porazil Panizziho hodnotím pozitivně.Gratulace Davidovi přechod na Xray mu prospěl a přidal na rychlosti a spolehlivosti.

7. Mikl Tomáš  - Pátky v Nedachlebicích jsou pro mě vždy pomalejší, takže sobota to musí spravit a to platilo i letos. V pátek to nebylo výsledkově ono, za to sobotní ráno se povedlo. Bylo to jen o jezdeckých chybách a když se rz-ta povedla čas tam byl. Užíval jsem si vyrovnané souboje a v poslední rz-tě ještě udolal Victora a šel jsem na výsledné sedmé místo. Cíl splněn, opět na bodech. Díky Jandoušovic klanu za dvoudenní starost a velmi dobré maso na grilu.

9. Pavlát Petr  - Na 13. Jump jsem se těšil i z toho důvodu, že třináctka je mé oblíbené číslo. Ambice na lepší umístění se však rozplynuly hned v druhé zatáčce, kvůli špatnému kontaktu u baterie. Než se mi podařilo kontakty řádně poplivat a pokračovat v RZ, ztratil jsem něco přes minutu a to se při dnešní vyrovnanosti těžko dohání. Navíc na RZ3 jsem do cílové zatáčky vletěl moc rychle a skončil na mantinelu. Poté, co jsem po schodech doběhl nahoru, auto vysvobodil a přidal plyn, tak mi to sklouzlo přímo do fotobuňky. Takže SUPER PÁTEK. Na sobotu jsem si dal předsevzetí, že pojedu zodpovědně a vcelku se to i dařilo. Bohužel konkurence v sobotu opět zrychlila, takže útok na top5 se nekonal a byl jsem rád, že jsem v závěru vybojoval deváté místo s Tomášem Mudříkem. David Čech měl po oba dny rychlost a vyhýbaly se mu problémy, takže po právu zvítězil. Dokázal, že na Moravě může vyhrát i Čech s X-rayem a moc mu to přeju. Jinak zázemí, občerstvení a pivečko parádní jako vždy, za což patří poděkování celé rozvětvené Jandóšovic rodině a je velká škoda, že tento areál nebude do budoucna k dispozici pro závody RC rally.

12. Pikner Tomáš - V první řadě chci opět poděkovat celému Jandoušovic klanu za pěkné závody a přípravu parádního zázemí pro všechny závodníky. Zejména snídaně byla výborná, děkuji Jano.

Co se týká mého závodění, tak na to fakt přestávám mít nervy. S Michalem Holínkem to byl boj od začátku do konce o každou vteřinku. Rozdíl v cíli necelé dvě desetiny vteřiny mezi námi mluví za vše. Tohoto vítězství v historicích si opravdu cením, ale sportovně musím uznat, že kdyby Michal netrefil cíl, tak byl rychlejší.

13. Holínek Michal  - Jako první musím pochválit bufet, který i letos byl naprosto dokonalý a všem patří velké dík, že se o nás tak pěkně postaraly. Druhý dík patří za nachystání tratě a letos i domluvení počasí, tak že se mohlo odjet vše co bylo v plánu. Nicméně jednu připomínku mám a to k utáhlým úsekům, které byli zbytečné, protože místa na stavbu tratě tam bylo ještě dost a spousta jezdců se tam trápilo. A teď k závodu ... jsem přišel o první místo kvůli 0,16s? To jako vážně? Musím uznat, že to byli pěkné boje a nejvíce mi vadili neukáznění diváci, popřípadě samotní jezdci, kteří nehledí a lezou do tratě. Nicméně věřím, že jsem nebyl sám, ale i tak to zamrzí. V cíly jsem byl velmi zklamán, ale Tomovi vítězství přeji. Byl to pěkný boj a doufám, že se k nám brzo někdo přidá.

17. Matucha Vladimír  - Letošní Jump rally byla pěkně zorganizovaná a počasí nám tentokrát přálo. První den byla zpestřením nebodovaná paralerní RZ, kde bylo možné změřit síly "head to head". Byl zde také tradiční košt piva a jídlo bylo vynikající. Druhý den se vyjasnilo a odpoledne bylo celkem horko a slunce pálilo. Dlouhé RZ byly dopoledne, a ty kratší, odpoledne, takže pro ty, kreří toho měli plné brýle, byli rádi. Traťe byly místy velmi utažené, což některým, kteří neměli dostatečně upravené auto dělalo problémy, což se mě netýkalo, naopak jsem v těchto úsecích doháněl časové ztráty. Jediná věc, která se mi nelíbila bylo, že někteří jezdci si celkem často zkracovali trať jízdou přes půlku kužele, kde chyběly kolíky, za 10 minut bylo vidět tolik přeskočených kuželů, až mi přišlo, že to dělají schválně, ale to je každého věc, jestli hraje fér-play. Pro příště bych dal do každého kuželu kolík, nebo postavit nestranné závodníky na trať pro kontrolu. Sám jsem napočítal kolem stovky kuželů projetých resp. přeskočených středem podvozku přes vnitřní půlku kužele. Ještě nikdy za dobu, co závodim, jsem se s takovým podváděním nesetkal a určitě nejsem sám, kdo si to myslí. Mě se taky povedlo párkrát projet přes střed, ale vždy jsem se vrátil a opravil průjezd. Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům za krásný závod bez zádrhelů, starty po půl minutě jsou obrovské zlepšení a taky bych chtěl poděkovat paní Jandoušové, která se o nás pěkně starala. Už se těším se na příští ročník Jump Rally.

19. Jandouš Marek  - Jump byla moje první rally a jelikož se jela naposled, tak jsem si ji chtěl užít a zajet nějakou dobrou pozici. K začátku jsem měl obuté dashe, což považuji do teď za obrovskou chybu. Po přezutí na bloky jsem začal jezdit lepší časy, ale bylo asi pozdě, stahoval jsem co se dalo, ale nakonec jsem spokojený. Auto mě nijak nezlobilo, tedy až na jednou spadlý řemínek. Tratě byly super, hlavně pak noční paralelka tu jsem si moc užil.

22. Jandouš Josef - Do naší domácí soutěže jsme nastoupili s úmyslem dojet. Už tradičně se nám doma nedaří. Loňský JUMP i letošní SHERON toho byli jasnými důkazy. Taktéž měřit se s Victorem Trnkou bylo zbytečné. Jel si jinou ligu. A to víc nás překvapila vyrovnanost dvoukolek v úvodu. Soupeři jako Ivo, nebo Dan se předváděli dravou jízdou a bylo velmi problematické a těžké s nimi držet krok. ( S ohledem na další aktivity při pořádání závodu a koštu). A to, že velmi rychlá a bezchybná jízda svědčí i Marii, jsme věděli už od Mistrovství ČR. Úkol byl splněn. Druhé místo je maximum, které mohlo naše Ferrari dosáhnout. V pátek ještě bylo špatně nastaveno z velmi rovného závodu ve Vyškově. V sobotu pak dostalo vyšší světlou výšku, která se projevovalo horší přilnavostí v zatáčkách, ale zase jsme mohli vyjet všechny sjezdy a nájezdy bez nárazů předním - v pátek moc nízko položeným - nárazníkem. Posádka může být spokojená.

Jako pořadatel bych chtěl poděkovat všem kteří přijeli a prožili tu neopakovatelnou atmosféru pátečního večera. Děkuji Vám za účast na derniéře JUMP Rally Nedachlebice.

42. Zapletal Dominik  - Závod jsem si moc užil, zázemí bylo perfektní a moc děkuji pořadateli. Super byl i noční závod. Kubovi gratuluji, jel moc dobře a já ani technika jsme na něj nestačily. Příště musíme zabojovat.

45. Maštalíř Pavel  - Super závody. Postupně jsme se rozjížděli a ke konci už jsme na kluky tolik neztráceli. Musíme více trénovat, abychom chytili stejné tempo s Kubou a Dominikem.

50. Polepil Tomáš  - Bylo to super. Perfektní obsluha v bufetu, super večerní atmosféra. Auíičko konečně fungovalo bez problému. Prostě super závod.

Viktora Jan  - Do soutěže v Nedachlebicích jsme za náš tým vyslali Honzu, aby v průběhu páteční etapy trochu potrénoval a před blížícím se dalším podnikem šampionátu Moravia Cup, kterým bude Rally Jeseniky otestoval novou R5ku. I po dvouleté pauze v šampionátu Intercup jsme schopni držet tempo s první desitkou a to je více než skvělé. Tak třeba příští rok se na domácí šampionát opět vrátíme v plné síle :)

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o