Nepříhlášený uživatel

14. Forest rally report

ilustrativní fotografie
8.května 2012

14. Forest rally report

Šampionát pokračoval třetím závodem. Druhý letošní závod na šotolině. Očekával se velký souboj mezi Petrem Pavlátem a Kamilem Sedláčkem.

Den před závodem panovalo deštivé počasí a předpověd na den závodu neslibovala o moc lepší předpověd. Ta se nakonec nenaplnila a závod se odjel za krásného slunného počasí.

Po příjezdu na místo konání rally na všechny jezdce čekaly vlhké - mokré rz-ty. Všechno začalo na shakedownu, ten měl jediný úkol, najít správnou volbu pneu do prvních rz závodu. Trať byla totiž vedena po jemně kaminkové povrchu, který byl spíše vlhký, část rz po suchém asfaltu, kde je správná volba pneu znát a nakonec na šotolině, která byla mokrá a kola se na ní obalily bahnem a přestaly fungovat. Bylo otázkou kompromisu, na kterém úseku získat ztracený čas na jiném úseku rz.

Přejímkou prošlo celkem 44 aut a tak mohl závod v 9:01 odstartovat.
ilustrativní fotografie
Do 1rz Big Beat Arena zvolila vetšina posádek Ripmaxy, se startovním číslem 1 do závodu nastoupil Tomáš Lysák. Za ním už byli seřazeni papírově dva největší adepti na vítězství Petr Pavlát st.č. 2 a Kamil Sedláček st.č.3. Nejrychleji ze všech začal Kamil Sedláček a vyhrál rz o 4s před Petrem Pavlátem, za ním se seřadili jeho týmoví kolegové Franta Doležal a David Mišalko, pak následovala sestava vozů Fabia S2000 Lysák, Vítů, Bezděk, Pospíšil. Problémy na první rz potkaly Tomáše Mikla s elektrikou, Josef Pekař technické problémy stejně tak i Karel Bajza.

Servis před 2rz Beer Garden byl hlavně o tom, že většina startovního pole přezula Ripmaxy a na autech se objevily všelijak řezané - vystřihané ARP rally block. Druhá rz vyšla opět nejlépe Kamilovi a ten naděluje Petrovi dalších 5s a získává si důležitý náskok na prvním místě. Sestava jezdců za první dvojkou je stejná jak na rz 1. Prvním odsoupeným je Vladimír Matucha - elektronika. Volba pneu na ARP byla pro všechny jezdce správnou a časová ztráta z mokré šotoliny se dala dobře komplenzovat na asfaltové a hlavně kamínkové vlhké části rz-et.

3rz Steak Street - Ikdyž start rz byl daleko v lese na mokré šotolině, většina jezdců nechává přezuty ARP. Každý si hlídá svého soupeře a nikdo se nepouští do experimentů. Petr Pavlát do toho šlape na plno a snaží se zlomit Kamila, ten ale kontruje a opět vyhrává další rz-tu o 4s před Petrem. Ten si tak s přehledem hlídá druhou pozici před dvojicí Doležal - Mišalko. Dobrý čas zajíždí Filip Bezděk a dostává se tak v celkovém hodnocení před svého týmového kolegu Michala Pospíšila.

ilustrativní fotografie 4rz Forest Park - polovina závodu. Kamil Sedláček nepolevuje a opět získává v čele závodu další cenné vteřinky a jeho náskok je už na necelých 20s před Petrem Pavlátem. Druhý čas v rz zaznamenává Frantin Doležal a pomalu si utvrzuje pozici na 3 místě v průběžném hodnocení. David Mišalko si hlídá 4 místo v průběžné pořadí. Za ním ale vrcholí bitva o další pozice. Michal Pospíšil zajíždí patý čas v rychlostce, celkově se posunuje na 5 místo.

5rz Big Beat Arena II - Druhý průjezd rychlostní zkouškou nepřináší žádné velké změny, nejrychlejší je Kamil Sedláček. Všichni jeho pronásledovatelé ztrácí cca 5 - 7s a seřadí se v pořadí Mišalko, Pavlát, Doležal, Pospíšil. Druhá vlna jezdců už ztrácí 17 - 19s.

ilustrativní fotografie 6rz Beer Garden II - Vítězství v rz obhajuje už s menším náskokem Kamil, druhý Petr Pavlát ztrácí jen 3s. Třetí čas v rz si připisuje Michal Pospíšil. Filip Bezděk trefuje cílovou bránu a dostává penalizaci 10s, tato chyba ho ale nestojí propad v celkovém pořadí. Vrcholí boj o poslední bodované 10 místo. Tomáš Pikner bohužel nekontruje a ztrácí v rz drahocený čas problémem s autem a na desáté místo se tak posouvá Tomáš Mikl.

7rz Steak Street II - Kdo jiný než Kamil na prvním místě, za ním Petr se ztrátou 2s. V průběžné pořadí si prvních 12 jezdců hlídá své pořadí. Rozesupy jezdců v rz jsou minimální.

ilustrativní fotografie 8rz Forest Park II - Poslední rz, všichni se snaží urvat vítězství v rz, ale nikomu se dnes nepodařilo porazit Kamila Sedláčka a ten je tak dnes neporažen a v cíli závodu má luxusní náskok necelých 40s na druhého Petra Pavláta. Ten už si hlídá druhé místo a neriskuje. Třetí v cíli je jeho týmový kolega Frantin Doležal s 52s ztrátou na první místo.
ilustrativní fotografie
Jak je zvykem od pořadatele závodu "bramborové" čtvrté místo obsadil David Mišalko. Teď bude následovat skupinka Fabií S2000. Páté místo do cíle udržel i Michal Pospíšil. Šesté místo v cíli v týmovém boji nakonec ve prospěch týmové jedničky Tomáše Lysáka, který za své záda odsunuje dnes velmi dobře jedoucího Filipa Vítů.
Za ním v cíli osmý Filip Bezděk. Deváté místo nakonec udrží i Jan Viktora, který má problém s baterkou a do cíle své auto dotlačil i očima. Na posledním bodovaném desátém místě v cíli Tomáš Mikl.

2WD
V hodnocení 2WD na parádním 11 místě celkově dokončil závod Petr Sekula a s přehledem vyhrává svou skupinu a poráží spousty jezdců s 4WD! Druhé místo je překvapením pro Martina Bartika, který v poslendí rz ustál těsný souboj s minuloročním šampionem 2WD Jiřím Pavlíkem. Na čtvrtém místě dokončil závod Jakubů Martin a nezopakoval tak výsledek z minulého závodu. 5 místo Roman Seifert, 6 místo Grebeníček Tomáš, který pro závadu na autě nedojel poslední rz a dostal přidělený čas.

Junioři
Samostatná kategorie juniorů přišla hned na začátku o jednoho z favoritů, Patrik Kameniček nedokázal rozchodit elektroniku u svého auta a tak do závodu vůbec neodstartoval. Přihlášku k závodu neposlali Jiří Rosík a Tomáš Mudřík. Tento závod v hodnocení juniorů měl tedy na startu jen 4 jezdce. Od první rz-ty se ujal vedení Jakub Kašný a dokázal tak s přehledem vyhrát svou první soutěž. Druhý v cíli Vít Kutal na něj ztratil 1min 03s, na třetím místě skončil Michal Zahradník jun., pro něj to byla taky první bedna v Intercupu. 4 místo poslední místo v hodnocení juniorů patřilo Adamovi Martínkovi. Tentokrát nedokázali junioři potrápit ostatní jezdce v hlavním poli a nejlepší junior skončil v celkovém hodnocení na 31 místě.

Pořadatel pro všechny připravil velmi dlouhý závod s mixem tří povrchů, tím byl tento závod o dost zajímavější a pestřejší. Své do toho přidalo i počasí den před závodem. Pro vyhlášení si pořadatel připravil netradiční spestření, připravil si ceny i pro nestandartní kategorie.

Rozhovory s jezdci po skončení závodu:

01. Sedláček Kamil
Paradní závod. Těsně před startem soutěže jsme přeskládali přední nápravu a auto fungovalo na jedničku, já byl spokojen se sebou a nastavením vozu, což se projevilo na výsledku. Budou to ještě tvrdé boje.

03. Doležal František
Po večerním dešti trať hodně klouzala a na můj vkus byla hodně uskákaná, ...už nějak nestíhám reagovat, takže jsem byl mockrát vedle. Z výsledkem jsem samozřejmě spokojen, ale s mým výkonem nikoliv. Pokud v každé RZ musím 2 - 3x šáhnout na auto, tak musím poděkovat svým soupeřům, že byli ke mě tak milostivý a nechali mě dojet tam, kde jsem dojel.
Velmi nás potěšil Kamil se svým výkonem, kterému jsme předali naše data i úpravy, které jsme na letošek použili na našich vozech. Je vidět že to samé zrychlení přinesli i jemu + jeho mládí = opravdu znatelné zrychlení! Ještě mu píchneme s tlumením a bude to soupeř jako hrom, ale to už dávno je! Doufáme, že s ním v Hodoníně budeme aspoň trošku držet krok a ne jako zde na Forrestu, kde to byl jen jeho závod!

04. Mišalko David
Na Forrest jsem se hodně těšil, protože je to nová trať, a nové zkušenosti. Od první RZ se mi líbila trať i když menši trable tam byly, ale s tím se musí počítat, např.: kořeny a vylezlé kamení. Ale tak aspoň se ukáže jak kdo má ten podvozek vysoký, velký "rejd", nebo jak má dobré pérování. Za celý den nebyl problém v ničem až na moje ruce. Těším se na další závod u vás.

11. Sekula Petr
Forest rally byla velice dobře připravená, auto nám fungovalo super a podařilo se nám potrápit hodně jezdců kategorie 4WD a to byl hlavní cíl. V kategorii 2WD se sváděli pěkné souboje a tato kategorie začíná být hodně vyrovnaná. Další asfaltová soutěž bude hodně náročná a snad se nám povede zopakovat výsledek z Forestu. Pořadatelé odvedli pěknou práci a všem patří dík, jen tak dále.

13. Řezanina Jakub
Závod byl povedený. Hodně jsem ztratil kvůli kamenům, které se mi zasekávaly v kolech. Ale výsledek je dle očekávání. Pořadatelsky byl závod zvládnut výborně.

17. Bajza Karel
Hned na úvod musíme poděkovat pořadatelům za krásně připravený podnik. Po nucené přestávce jsme se vraceli do závodů s cílem otestovat nové auto a popřípadě dovést nějaké body do teamu. Bohužel hned na první RZ jsme měli technické problémy a tak po zbytek závodů bylo cílem si závody užít, což se povedlo. Již teď se moc těšíme na další závod a tím víc, že se jedná o asfaltovou soutěž na které budeme chtít více potrápit TOP 10.

18. Martinek Jiří
Velmi pěkný a dobře připravený závod v příjemném prostředí a se skvělým zázemím! Týmově maximální spokojenost s celkovým výsledkem. Týmovým mechanikům se podařilo auto dobře naladit na dané podmínky a měli i skvělou volbu pneumatik pro střídající se povrch a lehce se měnící podmínky. Jen malá škoda lehkého jezdeckého zaváhání v 7. RZ, v jehož důsledku jsme neudrželi velmi slibnou a i pro nás překvapivou 16. pozici a celkově skončili i tak na krásné 18. pozici, která je naším dosavadním týmovým maximem ("zatím"...).
Všem pořadatelům velké poděkování za přípravu závodu a krásné zážitky!

19. Sedláček Bohdan
Krásný závod v krásném prostředí.Počasí také perfektní - co víc dodat !!!!

Fotky od RC Club Čistá
Fotky od Tomáš Mikl
Video od RC Club Čistá
Tomáš Mikl
Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o