Nepříhlášený uživatel

14. JUMP rally report

ilustrativní fotografie
4.srpna 2017

14. JUMP rally report

14. JUMP rally - fotogalerie od Jan Suchánek



Rozhovory s jezdci po skončení závodu

1. Pavlát Petr - Do Nedachlebic jsem jel s tím, že bude úspěch když skončím s buginou na zámkovce druhý za Vítkem, protože ten podvozek zatím na asfaltu a betonu moc nefungoval. Na Shakedownu jsem zkusil asi 4 sady různých gum. Dashe sice seděly nejlépe, ale bohužel i vzadu a tak jsem se raději rozhodl pro skřípané rallyblocky (poslední se slušným vzorkem). S těmi se podařilo ten Vorlíčkův totální grip na zadku trochu eliminovat. Od začátku bylo jasné, že se pojede o sekundy, ne-li o desetiny. Proto mě překvapilo, když jsem první RZ vyhrál o více než 2 sekundy. Ve druhé jsem udělal několik menších chyb a jednu velkou (uvíznul jsem na gumovém obrubníku vyznačující trať), ale i přesto jsem neztratil mnoho. S přibývajícími RZtami mírně rostl i můj náskok na druhého Vítka, který zřejmě laboroval s pneumatikami. Když byl 2 RZty před koncem už 6 sekund, tak jsem si řekl, že už by to mohlo klapnout, ale Vítek v RZ7 zajel fantasticky a z mého náskoku okrojil více než polovinu. Před poslední RZ jsem tedy dopil čtvrté pivo (RZty šly rychle za sebou, tak nevím jestli nebylo moc 1 pivo na 2 RZ J) a řekl si, že se musím pekelně soustředit a jet totálně čistě bez zbytečných centimetrů navíc, protože o tom tato rally byla… …a povedlo se. Že tato rally byla spíš o čisté stopě a zkušenostech, než o rychlé jízdě svědčí umístění dalších 2 dědků v první čtveřici, kterým tímto gratuluju. Organizace závodu neměla chybu. Tratě, zázemí, steaky, pivečko a usměvavý pan ředitel – prostě všechno jak má být. Za týden předělám svoji buginu na 2WD a hurá na dvojzávod MČR do Vyškova, na který vás všechny tímto zvu.

10. Mikl Tomáš - Povedený závod, jelo se strašně vyrovnaně a každá chyba byla znát, já se snažil, auto fungovalo, bavil jsem se a závod si užíval, sice z toho v cíli byl jen jeden bod, ale ztráta v cíli byla malá a to mě těší nejvíc, že už rozhodnou jen maličkosti, ale rychlost tam je. Těším se na další závody.

11. Pikner Tomáš - Tak minulý rok Pepa oznámil, že Jump už nebude a zase se byl. I když letos měl k uspořádání závodu menší prostor, tak se s tím popasoval poměrně velmi dobře a za to a také perfektní bufet mu patří velké poděkování. V naší kategorii Historic jel Kuba Charvát svůj závod a k vítězství mu gratuluji. Celkově se mě závod líbil a věřím, že Pepovi to nedá a příští rok uspořádá Jump zase dvoudenní.

15. Holínek Michal - Na závod jsem nejel s nějakým velkým očekáváním, Roman nejel a na ostatní mám bodový náskok, takže jsem to moc neřešil. Poslední dobou jsem se trápil s technickými problémy a tak jsem se věnoval spíše těmto věcem. Gratuluji Kubovi k vítězství, jel fakt moc pěkně. První jsem si myslel, že budu moct bojovat alespoň s Tomem, ale jde vidět, že výhoda vlastnictví ARP gum je velká. Bohužel na tomhle už moc ztrácím a není reálné na čínských blocích držet krok. Poslední dvě RZty jsem si přidal na výkonu a vysloveně jsem si užil jízdu bokem. Chválím bufet, který byl jako vždy skvělý.

24. Jandouš Josef - Chtěl bych jako pořadatel především poděkovat všem, kteří s organizací XIV ročníku pomohli. V loňském roce jsem avizoval konec JUMPu. Díky Obci se naštěstí podařilo realizovat alespoň částečně nové hřiště a i přes to, že ještě nebylo plně zkolaudováno, mohl jsem na něm závod uskutečnit. Tím už asi víte, proč byl letošní JUMP ohrožen. Jen na dlažbě před šatnami se hodnotný závod šampionátu Intercup odjet nedá. Doufám, že jste si všichni zajezdili a i přes nevelký najetý čas se do Nedachlebic zase někdy vrátíte. Kdo ví jaký bude polokulatý XV. JUMP ?

Za Ford motorsport musím říci, že výsledky na domácích závodech jsou skoro vždy tristní. Ale je zde vidět velký progres. Tentokrát nám všechna auta dojela do cíle. A příště, příště už asi začneme i závodit.

31. Pikner jun. Tomáš - Pepa nachystal pěkné a přehledné tratě, které sedí mému auto, které dobře zatáčí. Závod se měl líbil, byl dobře nachystaný a za to dík.

36. Baďura Jan - Na závody jsem se moc těšil, skvělé prostředí, skvělé tratě, občerstvení, prostě všechno super. Jen škoda, že mi nevyšlo lepší umístění. 20 vteřin penalizací bylo poznat L, příště si musím dávat v cíli lepší pozor. Ale je to přeci jen moje první sezona. Doufám, že příští rok budou závody opět dvoudenní.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o