Nepříhlášený uživatel

16. Jump rally report

ilustrativní fotografie
30.července 2019

16. Jump rally report

Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com

16. Jump rally - fotogalerie od Tomáš Mikl

Rozhovory s jezdci po skončení závodu

1. Lysák Tomáš - Letos poprvé jsem si řekl, že bych mohl na závodech v Nedachlebicích přespat. Bylo mi jasné, že se sem chci přijet podívat a povozit, protože změny povrchu mě baví. Po prvních dvou vložkách jsem nevěřil svým výsledkům. Čekal jsem co bude dál a perfektně jsem zakončil první etapu. Ranní erzety jsem vedl, ale potom se na mne kluci začali velice dotahovat a ja nechápal, kde ztrácím. Za důsledek to měly už sjeté pneumatiky, ale nestíhal jsem přezout, a tak jsem těsňe před dešťem dokončil rz se sjetýmy gumami. Přezuto jsem měl, ale vydatně zapršelo a já si volbou pneu nebyl vůbec jistý. Ještě ťesně před startem jsem myslel že cuknu a přezuju to zpět. Naštěstí jsem to neudělal a byla to skvělá volba. Zadařilo se a vyhrál jsem, moc si toho cěním. A když si vzpomenu, že při příjezdu jsem se s kolegou díval na putovní pohár a říkal: toho bych nechtěl táhnout domů, nevím kam bych to dal.

Teď jsem štastný že ho odvažím. Děkuju pořadatelům za krásné závody a perfektní občerstvení. Velký dík rodině Jandoušů, přátelům a pořadatelům.

2. Kutal Vít - V pátek šlo všechno dobře, jel jsem na pirellkách, které fungovaly a snadno se na nich drželo tempo.Asi v polovině první rzty druhé etapy praskl přední řemen. Jízda se zadokolkou mě docela bavila a ani jsem nenabral nějakou šílenou ztrátu díky dost utažené trati. Po pár rztách vypadalo, že půjde ztáhnout Toma, který se dostal do vedení. Potom ale déšť, který hrál Tomovi do karet, zbůsobil hroznou ztrátu. Pneumatiky, které jsem přezul za pirellky, které už to měli pomalu zasebou, vůbec nefungovali na mokru. Na dlažbě jsem jel vlastně jak na ledě.

Snaha byla, ale Tom jel prostě dobře, na asfaltu to umí, tak ještě jednou gratuluju k výhře. Jinak děkuju všem, kdo se podíleli na pořádání.Tratě byly technické a díky tomu se najelo i hodně času. Samozřejmě jídlo i pivo bylo výborné.

4. Mikl Tomáš - Konečně, konečně to po třech letech zase vyšlo. Před startem jsem chtěl urvat body, ale po první etapě jsem končil na šestém místě a to jsem nečekal. Druhý den jsem chtěl udržet vybojované šesté místo a šel do toho. Začátek se úplně nepovedl, ale pak se začalo dařit a časy tam padaly. Pak přišla přeháňka a já zajel díky tomu 2x druhý čas v rztě. V poslední rztě se mi podařilo vybojovat čtvrté místo absolutně a to je výsledek, který jsem nečekal a mám z něj velkou radost, Závod mě bavil, užil jsem si to, děkuji soupeřům za souboje. Tratě byly zábavné, změna povrchu během rzty, vynikající bufet a zázemí, díky klanu Jandoušů za super závody.

6. Pavlát Petr - Po dlouhé přestávce zaviněné pořádáním Rally Bohemia jsme se s Ayrtonem konečně vypravili na RC rally. Byli jsme náležitě natěšení a celkem se nám i dařilo. Sice občas stávkovala technika (u mě RZ2), na kterou jsme víc než měsíc a půl nesáhli, ale závod jsme si náležitě užili. Jako vždy bylo skvělé občerstvení a tratě díky kombinaci povrchů byly také pěkné a rozmanité. My jeli kobrablocky a nutno říct, že fungovaly skvěle jak na zámkové dlažbě a asfaltu, ale hlavně na umělé trávě. Hlavně díky nim se podařilo dokonce i jednu RZ v pátek vyhrát, což jsem nečekal, protože mladíci jedou hroznou kudlu a já už ty jejich reakce prostě nemám. Ayrton si po celou dobu držel první místo v SuperJuniorech a byl také nadšený. Mě hlavně překvapil jak disciplinovaně odjel druhý den RZ na mokru, kde na rozdíl od sucha nedělal kraviny a zajel čistě bez zbytečných chyb. To vidím jako velký příslib do budoucna, protože ukázal, že má cit pro jízdu a nejen že umí držet plný plyn. Takže bych to zhodnotil jako krásně strávených jeden a půl dne s partou stejně postižených. Děkujeme. Jedna věc mi ovšem zkazila dnešní den – těšil jsem se totiž na Hvozdnou, protože tamní tratě jsou jedinečné a skvělé, ale zjistil jsem, že se bohužel jede ve stejném termínu jako je dvojzávod MČR 2WD v Soběslavi (původně byl termín o týden dříve). Takže velká škoda a za toto palec dolů…

8. Šintál David - Před závodem proběhly nějaké změny na autě, zkoušel jsem nové nastavení na asfalt. Hned v první RZ se mi ale povedlo vyzut 4 pneumatiky, takže jsem dojížděl po ráfcích, byla z toho ztráta 1:20minuty. Takže bylo opravdu, co stahovat. Hned další RZ měl bohužel problémy týmový kolega Šimon, proto jsem se kvůli bodům do týmů snažil dostat co nejvýše. Nakonec z toho bylo 8. místo celkově a 2.místo v týmech, s čím jsem spokojený, přes všechny ty problémy. Těším se na Michelin, který snad bude po dlouhé době na šotolině.

12. Pikner Tomáš - Co říkám na letošní JUMP rally? Jako vždy pěkné a zajímavé tratě na různorodém povrchu. Jako vždy perfektní občerstvení. Jako vždy počasí s dešťovou přeháňkou, která k tomuto závodu patří. Takže dík celému Jandoušovic klanu za pěkný závod a velké poděkování Marťovi Mudříkovi, že dokázal udržet v provozu schopném stavu mé a zejména juniorovo auto, protože nás stíhala jedna porucha za druhou.

15. Holínek Michal - Asi jako první začnu tentokrát hodnocením tratí. Okolo bufetu + umělá tráva + kluziště = super, nicméně spojovací úsek u umělé trávy .... naprosto za trest - už tak úzké místo, ještě utáhnout tolika zatáčkama - zbytečné. No jinak opravdu si všichni zaslouží pochvalu, vše dobře značené (na pár drobností), skvělý bufet a výborná večerní atmosféra, to je k nezaplacení. A teď k závodu: mrzí mě, že nedojel Radek a tak mi odpadl hlavní konkurent. S Tomem jsou to standardně krásné souboje, ale tentokrát jsem přelom pátku a soboty, trochu přehnal a tak můj sobotní nástup byl velmi špatný. Pak už to bylo jedno. Tomovi gratuluji k prvnímu místu - zaslouženě a těším se na poslední závody.

18. Kalík Roman - Pěkný závod, jen ze začátku ulička mezi hřišti byla strašně úzká, ale po korekci už to bylo super. Tomovi Piknerovi gratuluji k výhře v kategrii. Pořadatelovi za pěkné tratě a super bufet.

22. Ticháček Aleš -V prvé řadě mockrát děkuji za přípravu, organizaci, ceny a bufet (opět byl skvělý). Mně se dvoudenní formát líbil a bylo to fajn oživení celé sezóny.

Tentokrát se na startu sešla i na kategorii dvoukolek nebývale kvalitní sestava, což slibovalo napínavý závod. První etapa mi vcelku vyšla a šel jsem spát na průběžně druhé pozici. Druhý den se druhá pozice podařila udržet a nic na tom nezměnil ani závěrečný déšť. Zde jsem doufal, že změna podmínek ještě pořadím zamíchá, ale David byl celé dva dny bezkonkurenční a po zásluze si dojel pro první místo v kategorii.

Potěšil mě i junior, který zajížděl slušné časy a bylo vidět, že mu trať seděla. Bohužel ještě nemá vyrovnané výkony a tak bezchybné RZ střídal s méně podařenými. Nakonec mu to ale stačilo na premiérové stupně v kategorii superjunior.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o