Nepříhlášený uživatel

18. Total rally report

ilustrativní fotografie
24.dubna 2017

18. Total rally report

18. Totaly rally  - fotogalerie od Josefa Vacka

Rozhovory s jezdci po skončení závodu



2.Pavlát Petr - Na tenhle závod se vždy těším, protože má náročné tratě, které neodpouštějí chyby. Byl jsem zvědavý, jak si můj nový podvozek povede v tomto terénu, protože zatím jsem s ním jezdil spíše po asfaltu. Měřítkem pro mě byl Karel Bajza, který mě tu vloni s tím samým podvozkem seřezal. V RZ1 jsem jel opatrně a Vítek nám ukázal jak se to má jezdit. RZ2 byla více technická a to mi vyhovovalo a už jsem od Vítka nedostal takový obklad. RZ3 jsem proletěl skoro bez chyby a byl z toho nejlepší čas, což mě potěšilo. Bylo vidět, že čím těžší terén, tím lépe můj podvozek funguje. I díky problémům Pepy Pekaře, který jel taky suprově jsem se dostal po RZ3 na druhé místo. RZ4 se jela za vydatného deště což vůbec nemám rád, protože víc řeším, abych neupadl, než řídím auto, takže jsem byl překvapen, že jsem Vítkovi dal 6 sekund a byl jen 1,5 sekundy za ním. To auto prostě jede skvěle i když ho neřídím J (tedy když nejsem přesně za ním). Je to takový hodný podvozek pro důchodce, který se dá úspěšně řídit i z boku. Takže dík Martine Vorlíčku JJ. Druhé místo v tak náročném závodě beru všema deseti i když jsem byl nažhavený i na to Vítkovo první.. ..tak snad příště..

11. Kalík Roman - Děkuji všem co došli pomoc z přípravou tratí. Cena za nejdelší skok bude použita při dalším ročníku.

12. Mikl Tomáš - Domácí závod, přesto bez testování. Horní a spodní část jsou super, ten sjezd dolů už je náročnější a jde o přesnost a cit. První rz nevyšla jak bych si přál, ale od druhé rzty jsem udělal úpravy na autě a byl spokojený s jízdou bez chyb, dosavadní zahradní deštík mi nevadil, ale to co přišlo na startu rz4 už bylo horší a když jsem dojel do cíle bylo jasné, že je po závodě, hlavně že se nikomu nic nestalo. Škoda, těšil jsem se a cítil jsem šanci zajet dobrý výsledek, ale počasí bylo proti. Tratě z kopce při dešti jsou fakt o hubu a bylo lepší závod ukončit. Časové rozdíly v cíli byly minimální, takže mě mrzí, že jsem opět bez bodu, ale aspoň zase vím, že mám jít před závodem testovat a chytit začátek závodu. Musím poděkovat Romanovi za parádně připravené tratě, musel si s tím dát hodně práce a za to mu patří dík, škoda toho počasí. Až vše vyschne půjdu aspoň testovat.

14. Holínek Michal - Závod byl náročný hned od začátku a mě to moc nesedlo, nakonec tomu déšť dal ještě více zabrat a ta poslední RZ byla opravdu od slova "Rychle Zemři". Nicméně jsem rád, že nakonec je s toho 2. místo v kategorii. Roman ujel a nebylo reálné ho stíhat. Gratuluji mu k prvnímu místu.

35. Kráčalík Ondřej - Závod byl skvělý, jen to počasí to zkazilo.

50. Bardoděj Lukáš - Tento závod nabídl opravdu zajímavé prostory v lese. Jenomže pak začalo pršet a tratě se začli měnit na rally GB ve Walesu. A v tomto počasí když běžíte v lese a jeste k tomu z kopce, jde o celkem nebezpečný závod při kterém by jste se mohli zranit a jak říkám zdravi je jen jedno.

51. Kalina Marek - Na tenhle závod jsem se těšil, byl jsem na něj hodně zvědavý, bavil mne a užíval jsem si jej, ikdyž se nedařilo jak by si člověk zrovna přál. Bylo to pro mne něco nového a zajímavého, bylo to úplně o něčem jiném než jen někde na asfaltu nebo v hale, ikdyž zkušenosti teprve sbírám co by nováček. Škoda,že závod byl kvůli dešti předčasně ukončen, ale zdraví je přednější a máme ho jen jedno. Zatím jezdím jen pro zábavu, ne vyloženě za každou cenu vyhrávat a hlavně nasbírat zkušenosti.

Ford Motorsport - Za tým můžu říci, že tratě byly nachystány skvěle. 1.RZ na Totalu je zase ona krásná, rychlá s pasážemi "na srdce". 2.RZ je tradičně náročná. Lepší výsledek zhatilo počasí. Junior v týmu po první RZ zjistil, že má přilepený kryt v dráze pneumatiky. Na druhou RZ toto odstranil, správně přezul a začal zajíždět časy, které jsme čekali. Jako jediný litoval ukončení závodu. Čím horší počasí, tím se mu lépe jelo. A senior ? Je senior.

Beetle Racing - Pro malé dívčí nožky není úplně ideální rozbahněný terén. Přesto se velmi vyplatila změna pneu před RZ3. Děvčata (Marie a Martina) jsou skvěle vyrovnané a rozhodují opravdu maličkosti. Doufáme, že rozbité koleno nenechá žádný následek. Přejeme brzké uzdravení a na další soutěži opět kvalitní souboje.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o