Nepříhlášený uživatel

19. Total rally report

ilustrativní fotografie
23.dubna 2018

19. Total rally report

Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com



19. Total rally - fotogalerie od Michal Holínek



Rozhovory s jezdci po skončení závodu

1. Trnka Victor - Nové auto přestává být cizé a už mi přijde jeho ovládání mnohem více intuivni a vžité. ‎Tudíž auto můžu zase jen a jen pochválit, že odvádí skvělou práci a tím tedy i pochválit Martina Mudříka, za perfektní zakrytovani, kdy uvnitř bylo téměř čisto a nebylo třeba nic jiného než lehce ofouknout a bylo připraveno na další RZ. Bez rád od Aleše by zase nebylo auto lépe ovladatelné. Ještě díky Tomáši Miklovi za možnost koupi nových pneu a tím získání nějaké té vterinky k dobru, které ve výsledku mohly zachránit mé umístění.

Na tento závod jsme se s týmem vydali poprvé a krom obhájce titulu jsem úplně nečekal jiné soupeře. Tudíž jsem byl velmi překvapen výkonem Pepy Pekaře, který jel bravurně po celý závod a v několika RZ to s ním bylo v pár desetinách. Tímto mu i gratuluji k druhému místu a přeji, aby forma držela celý rok.‎ Po další smůle od Vítka byl cíl jasný a to dojet si s Martinem pro další double v řadě, ale bohužel. Alespoň držíme 100% výhru v týmech a dojezd na bedně. Vzhledem k takovému výsledku, se asi objevíme i v Nedachlebicich, kde jsem vyhrál už před dávnými časy a rád bych to zopaknul.

11. Kutal Vít - Letos jsem odjel v podstatě 4 závody a z toho jsem 2x něco urval.Co dodat. Minulý závod okej narazil jsem do mostku to se ještě trochu dá považovat za moji chybu, i když to byla nová poloosa, která praskla, ale tentokrát se těm kořenům vyhnout prostě nešlo. Sice jsem měl rameno hodně probrušované, ale mělo za sebou už tolik závodů, že jsem nepočítal s tím, že je tam toho materiálu málo, aby to nevydrželo. Ale zpravovalo mi chuť to, jak se mi podařilo nastavit auto. Vždy jsem měl na drsných šotolinách problémy, ale tentokrát na těchto tratích, které byly mimochodem super nachystané a hodně mě bavily, mi to auto dovolilo hodně a málokdy šlo na střechu.

Letos už vím, že to nějaký zázračný výsledek v tomto šampionátu nebude, nemůže se dařit pořád, ale budu aspoň fandit týmovému kolegovi Davidovi, který letos předvádí super výkony.

12. Mikl Tomáš - Každý rok dostojí tenhle závod svému jménu a je to vždy pro jezdce a auto Total rally. Na kopec jsem vždy přišel v čas, abych to do startu rz-ty vydýchal, pak už se z kopce dolů dalo seběhnout bez problémů, horní pasáž v lese je traťově nejlepší, dole už jde vidět, že se příroda snaží a musí se s ní bojovat.

Tratě opět připravené parádně, za to díky Romanovi, svezl jsem se a závod si užil, výsledek může být vždy lepší, ale konkurenci se né a né přiblížit. Letos to vypadá na hlavní úkol a to aspoň v nějaké závodě urvat bod, takže už teď se těším na další závody.

15. Kalík Roman - Se závodem jsem velmi spokojený , konečně jsem se dostal na bednu a hned na první místo , je vidět že mě šotoliny svědčí :) . jen ten kopec na příští rok budu muset nějak zmenšit :)

17. Holínek Michal - Abych řekl pravdu, tak ze závodu jsem měl respekt a to především k tomu kopcu, který opravdu nemám rád. Na autě jsem provedl drobné změny v nastavení a myslím, že to bylo k lepšímu, protože auto celkem fungovalo. Změnil to, až můj pád, kdy jsem nejen sebou, ale také vysílačkou třískl o zem a od té doby, se auto vypínalo. Bohužel při tom všem jsem na více neměl a Roman si vyjel zasloužené vítězství na domácí půdě, tímto mu gratuluji. Nicméně už to nebyl tak výrazný rozdíl a věřím, že nebýt toho pádu, tak jsme časově k sobě blíž. Rozdíl 10s v cíli už není tak moc v tomto případě. Jinak pěkný závod, počasí vyšlo a k tratím mám výhradu jen tu zadní část, kdy je to spíše už boj o přežití, než o závodění. Jinak super.

21. Vymětalík Radek - Na tuto soutěž jsem se moc netěšil, protože tady dostává auto a hlavně jezdec zabrat,ale překvapivě jsem od začátku byl celkem v pohodě i výsledkově,když jsem začal na třetím místě v kategorii. Roman je domácí a trať dokonale zná a umí, no a Michal je Michal. Takže nemělo smysl je stíhat, soustředil jsem se na udržení třetího místa, které jsem v poslední RZ neudržel. Nakonec tedy převládlo zklamání... Jinak  pořadatelsky velice dobře zvládnuté.

25. Jandouš Josef - Smíšené pocity. Na jedné straně vítězství ve třídě, na straně druhé, auto na totální repasování všech dílů. Na jedné straně krásných 70% tratí, na straně druhé pro dvoukolky skoro neregulérní trať před cílem hlavně druhé rychlostní zkoušky.

Ale Total byl a je těžkou soutěží a to je dobře. Zůstala vlastně poslední, kde ještě běháme po lese a Roman Kalík si zaslouží ocenění za všechna vyběhaná povolení k tomu, aby se závod mohl uskutečnit.

Ve dvoukolkách mě na jednu stranu mrzí problémy Broni Kořínka, který jel překvapivě skvěle, ale od půlky závodu jsem vlastně neměl s kým soupeřit. Myslím, že na JUMPu bude kategorie F2 velmi vyrovnaná a půjde o tvrdé souboje na nejen betonových plochách hřiště v Nedachlebicích.

Děkuji všem, kteří se o závod zasloužili, i těm, kteří ani na třetí urgenci nešli uklízet.

27. Jandouš Marek - Dosti jsem doufal, že přišla konečně sezóna ve které se bude dařit. Avšak první erzeta mi dala velkou lekci. Urvané zavěšení levého předního kola hned u startu neznamenalo nic dobrého. Nějak jsem se doplazil do cíle se ztrátou asi 3 minut na top 15. To znamenalo, že veškeré šance se dobře umístit jsou pryč. Další erzety jsem tlačil na pilu a snažil se stahovat  co to šlo. Nakonec je z toho 27. místo což není vcelku tak špatné. Musím uznat, že trať byla opravdu náročná a nikdo to neměl jednoduché. Jinak erzety byly vcelku rychlé a až na kousek tratě kde bylo příliš trávy jsem si skvěle zajezdil.

48. Kalíková Karolína - Se závodem jsem spokojená, jezdilo se mě dobře. Až na ty odřené kolena.

53. Ščuka Nikola - Tak mám za sebou svůj první závod v životě, a i přes tragické umístění na chvostu startovní listiny jsem si ho užil. Pro prakticky sériové emko to byla opravdu zatěžkávací zkouška a pro mě nakonec také. V další soutěži to snad bude lepší.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o