Nepříhlášený uživatel

2.HSF rally info

ilustrativní fotografie
31.března 2014

2.HSF rally info

Tak se nám blíží duben a s ním, po dvou měsících pauzy, konečně pravidelné závody 23.ročníku Intercup Rally.
Letošní rok je takový jiný. Zatímco loni se pořadatelé 1.HSF rally na Velíkové modlili, aby před stavbou tratí slezl sníh a les alespoň trošku vyschnul. V letošním roce budou muset dovést sekačky, hrábě a připravovat jarní - suché a rychlé tratě. S ohledem na trvající sucho a předpověď na další dny se bude prášit za kočárem a v celém areálu - k nelibosti některých historiků - bude úplný zákaz kouření.

Minulý rok 2.4.2013 spousty sněhu

ilustrativní fotografie
Po prvním závodě, kdy se předvedly všechny týmy v plné síle - a mnohdy v novém složení, případně i s novými vozy, neočekáváme už mnoho novinek.
Největším letošním přestupem je příchod Honzy Šrámka do Styllex motorsport RC Teamu, a zároveň jeho první vítězství v letošním roce. Dá se tedy říci, že Styllexáci (mimo Honzy, ještě David Mišalko a Mikuláš Sisák) si jdou za svým cílem - vítězství v týmech - rázně za svým. Na druhém místě se drží Grifone (Petr Pavlát, Tomáš Mikl a Martin Mudřík), i když stále lepšící se Karel Bajza ve spolupráci s Davidem Čechem a jen lehce bodujícím Josefem Jandoušem ze Sheron Racing Teamu jim budou chtít v letošním roce šlapat na paty. Do této trojice favoritů týmové soutěže navíc můžou nahodile promluvit i jiné týmy, ať už Marek Střihavka jedoucí zatím sám v AMK Malá Skála, nebo Samohýlovci, kteří ale, dle vlastního vyjádření, letos nepojedou všechny závody.

V jednotlivcích taková jednoznačná situace není. Jan Šrámek je sice po loňských výkonech a vítězství na 2.rally Valašská zima, favoritem. Jeho první místo, ale může ohrozit celá plejáda jezdců. Marek Střihavka - pokud příjede - na Valašsce prohrál jen díky penalizaci, David Mišalko se s novým speciálem také velmi rychle sžil a do pořadí na bedně budou chtít promluvit i loňští medailisté Petr Pavlát a Martin Mudřík. Pokud se s technikou dohodne, a ta nebude stávkovat, může se dalších kandidátem na bednu stát David Čech. Na konci loňského roku se velmi dobře předvedl a v zimních měsících předpověděl svou slibnou kariéru junior Víťa Kutal, kterého jen případné technické problémy, možná díky jeho mladé a dravé jízdě - můžou vyřadit z boje o nejužší špičku. Ale i další - Tomáš Mikl, Karel Bajza, Mikuláš Sisák, můžou ukázat svou rychlost. S ohledem na suchou předpověď počasí, můžou - i přes handicap pneumatik - zazářit i historici. Vždyť loni zde byl na rozbahněné trati Pepa Pekař osmý. Otázkou také zůstává, zda na své skoro domácí tratě, nepřijede ekipa Sedláčků. David, ale hlavně Kamil by také mohli výrazně promluvit do pořadí.

ilustrativní fotografie V juniorské kategorii je na první místo velkým favoritem samozřejmě Víťa Kutal - vše bude záležet jen na jeho technice. Další stupně vítězů už tak jednoznačné nejsou. David Sedláček, Jirka Rosík, Josef Jandouš jun., Tomáš Mudřík a i Kuba Kašný předváděli v loňském roce velmi vyrovnané souboje, které narušovalo jen stávkování techniky, případně zdravotní problémy jednotlivců. Kdo se z těchto borců profiluje jako ten, který bude Víťovi dělat problémy si netroufám odhadnout. V juniorské kategorii se navíc může objevit i nová hvězda.

Největší omezení na 2.rally Valašská zima vždy zažívají historici. Jejich ARP pneu nejsou pro zimu dobře stavěné a tak ne všichni jezdci se tohoto závodu účastní. Proto předpovídat v této kategorii cokoliv pro nadcházející 2.HSF rally je jen výstřelem do tmy. Momentální pořadí je Vláďa Matucha, Roman Kalík a Jirka Martínek. Kdo další se do této kategorie přihlásí, uvidíme až ve startovní listině.

Dalo by se říci, že stejné věty patří ke kategorii F2. Ne všichni jezdci této kategorie představili v zimě své speciály a tak se dá očekávat, že se pořadí Petr Sekula, Roman Seifert a Martin Bártík změní. Do pořadí může zamíchat nováček v Intercupu, ale za to ostřílený jezdec Rallytrophy - Pavel Košíček s VW Golf IV Rally.

V nevypsané ženské kategorii se už "zkušené" Marušce Jandoušové budou chtít vyrovnat její soupeřky. Určitě to bude stále se zlepšující Adélka Skácelová. Nebo se na závodech objeví již avizovaná posila Sabina Suchánková, či Martina Pekařová a my se dočkáme plných stupňů vítězů, resp. vítězek. Necháme se překvapit.

V sobotu 12. dubna se sejdeme, věřím za krásného počasí, pod stromy na výletišti na Velíkové. Standarty Intercupu - přípojka 230 V, vzduchový kompresor, online výsledky , občerstvení a avizované novinky časomíry, už na podzim ověřený start po 30 vteřinách - toť nejlepší pozvánka pro krásně strávenou sobotu.

Přihlášky budou spuštěny 1.4.2014 v 7:00
Harmonogram soutěže
Fotogalerie 1.HSF rally 2013
Výsledky 1.HSF rally 2013
Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o