Nepříhlášený uživatel

3. Rally Valašská zima preview

ilustrativní fotografie
26.ledna 2015

3. Rally Valašská zima preview

Koliba Březůvky je součástí obce Březůvky a nachází se u cesty ze Zlína směrem na Luhačovice v klidném prostředí a blízkosti přehradní nádrže "Kapřín".
Tolik k popisu místa, kde se má konat už třetí ročník Valašské zimy.... V letošním ročníku Intercup® se jedná už o druhou soutěž. O první - proběhlé - se bude psát v dalším článku. Tady je jen pár slov k Valašské zimě.

ilustrativní fotografie

Chtěl bych být zaměstnán jako meteorolog. Být placen za lži... Ve středu 22.ledna předpovídali pro konec ledna teploty nad 9° a déšť. Už v pátek změnili předpověď na 1° a sníh s deštěm. Podle dnešní ranní situace (26.1. 09:40) bude v pátek 30.1.2015 v Březůvkách celý den sněžit a počasí kolem nuly. V sobotu, při závodě by se mělo vyjasnit a mrznou v dopoledních hodinách až -7°. Jaký bude závod vlastně dnes ještě nevíme. Určitě ale nezamrzne "Kapřín", pro neznalé z Čech - přehrada. Soutěž proto bude asfalto-šotolinová (98%-2%), ale díky mrazům a sněhu se spíše dočkáme ploten černého ledu na asfaltu se sněhem vyházeným do zatáček fanoušky (nebo prvními jezdci). Pokud Vám to připadá povědomé k velké rally, pak vězte, že ne. My pojedeme skoro na rovině a žádné průsmyky v sobotu na Březůvkách neuvidíte... Smyky ano, průsmyky ne.

ilustrativní fotografie Po prvním závodě sezóny se karta výsledků lehce (ale opravdu jen lehce) obrací na Moravu. Víťa Kutal šlape na záda prvnímu Petrovi Pavlátovi a i za třetím Davidem Čechem nejsou kluci z Grifone a Redbullu daleko. V týmech už naplno vládne skoro moravský trojboj. Grifone, Sheron i Redbull se rozjeli ke skvělým výkonům a velmi těsné rozdíly v bodování této soutěže naznačují tvrdé boje po celý rok. U Juniorů vládne pevnou rukou Víťa Kutal a asi jen velký technický, či zdravotní výpadek (což mu rozhodně nepřejeme), by mohl ohrozit jeho jasné letošní vítězství. Boj o druhé místo bude ale velmi dramatický. Martin Pospíšil, Tomáš Mudřík, Adam Martínek, Saša Řezníček, Pepíno Jandouš a jeho sestra Marie - ti všichni si dělají zálusk na bednu. Na sněhu Březůvkovského asfaltu už nepůjde tolik o nastavení auta a pneuloterii, jako spíše o šikovnost rukou a klidné nervy na ledu. V kategorii vozidel s jednou poháněnou nápravou vévodí ještě nedomestikovaný moravák (ale snaží se) Pavel Košíček. V historicích, poté co matadoři této soutěže sehnali dostatečný budget pro tuto sezónu a přešli do WRC, se objevují nová jména a David Kubeš - momentálně první historik - dosahoval velmi pěkných časů i v celkovém pořadí na 1.Euronics rally.

Auta budeme servisovat venku na kryté terase (stoly a lavice budou k dispozici).Provozovatelé Koliby nás rádi přivítají v přijemném prostředí restaurace a doufají,že si vybereme z bohaté nabídky jejich kuchyně. Čekají nás tři RZ, poté pauza na oběd a opět tři rychlostní zkoušky.

ilustrativní fotografie Nastavení auta ? No je to na vás... ale kamínky jako v Napajedlech nečekejte, spíše jen skoky, mostek a možná sněhovou bariéru.
Nastavení jezdce ? Dobrá nálada, úsměv a pohoda na sněhu vše řeší.
Pneu ? To už bude menší loterie... asfalt, sníh a led. Na výběr jsou tedy maximálně dvě, tři, čtyři, nebo pět sad pneumatik.
Obutí ? S dobrým vzorkem a teplou kožešinkou uvnitř
Podle pravidel neupravené hroty a komerčně dostupné. Jak jednoduché.
Tlumiče ? Hlavně nezámrzné.
Karosérie ? Dle Vás, pamatujte ale opět na soutěž Ondry Záruby o nejkrásnější karosérie
Oblečení ? Teplé ven a do hospody si odložíte...

Tak ať se ve zdraví sejdeme před závodem ráno i po závodě v podvečer na Březůvkách na 3.rally Valašská zima 2015
Josef Jandouš
Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o