Nepříhlášený uživatel

3. VEST rally report

ilustrativní fotografie
30.září 2020

3. VEST rally report

Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com

3. VEST rally - průjezd RZ 9 - video od Martin Mudřík

3. VEST rally - video od Roman Seifert

3. VEST rally - druhé video od Roman Seifert

Rozhovory s jezdci po skončení závodu

1. Čejchan Martin - Byl to skvělý závod, moc jsem si to užil. Tratě byly velmi náročné, ale střídání povrchů, rytmus, délka a i to počasí mi sedlo. Nečekal jsem takový skvělý výsledek, s tímhle náskokem jsem nikdy nevyhrál. Chci poděkovat pořadatelům za pěkné rzety, výborné občerstvení, chutné ceny a celkově za vše, co připravili. Na tenhle závod nikdy nezapomenu, nemám slov. Gratulace všem. Díky!

5. Pavlát Petr - Jezdíme teď na závody s Ayrtonem každý týden (někdy i 2x) a je to znát. Já si poladil svou letitou Tamiyi TA02 a vrátila se mi radost z jízdy. Na ty mladé dravce to sice není, ale moc mě to baví. Ayrton jede až moc dravě a dělá moc chyb a občas má i nějaký ten technický problém, což s tím někdy souvisí. Ale zlepšuje se a k pěknému výsledku schází vždy jen málo. Tady se mu 2x vybila baterie (při poslední RZ kvůli jeho tvrdohlavosti, protože jsem mu říkal, že jí má raději vyměnit) a 1x vyskočilo horní přední rameno, protože tam je už mizerný závit (takže spíš moje chyba). Já bojoval vlastně o třetí místo, což bylo super. Kryté depo bylo fajn i s ohledem na počasí, trať byla pěkná a přestože většině závodníků se nelíbily ty úzké úseky za halou, tak já si naopak myslím, že rally je právě o úzkých tratích a ne o šířce přes 1 metr, kde to odpustí každou chybu a nepřesnost. Ale i ten úsek mezi pneumatikami se mi líbil, byl přehledný a čitelný. Jen některé pasáže v části u bufetu byly zbytečně nahuštěné a když to někdo rozkopl, či posunul autem, tak se v tom pak špatně orientovalo. Tady bych se přimlouval za ty mezery pro VIP fotografa Ondru a bylo by to i tady v pohodě. Jinak skvělé maso na grilu v ceně startovného (my starší si vybíráme závody hlavně s ohledem na občerstvení) a když pak narazili světlé pivo, tak i to bylo super. Takže další příjemně strávená sobota v klubu stejně postižených. Děkujeme. PS: Martine už na Tebe ztrácím jen jeden bod, tak zaber :-)

7. Mikl Tomáš -
Od začátku závodu jsem hledal správné pneu na kterých jet, vystřídal jsem tři sady, ale všechny jely stejně. Asfaltová sekce před halou se mi líbila, místy rychlá, plynulá, tam to byla zábava. Druhá sekce ta mi neseděla, na mě až moc utažené, chtělo to jen projet, ale tím, jak to tam na bordelu klouzalo bylo hodně těžké najít správnou stopu a rychlost, v tom to bylo obtížné. Auto drželo, vše fungovalo, jak trať oschla, tak jsem si to užíval a poslední rzty se snažil jet naplno. Předpověd počasí nebyla nejlepší, takže chválím zázemí před deštěm, občerstvení a grilované maso bylo luxusní. Díky pořadateli za závody.

11. Mudřík Martin - V areálu firmy Vest jsme získali další skvělou lokalitu pro naše závody.Poděkování patří hlavně Kamilovi za perfektní bufet, který byl odměnou pro všechny.Myslím, že to bylo fajn.Monstrákům a Vesťákům za krásné  velké poháry. Všem klukům, kteří se v pátek v hojném počtu sešli a v dešti nachystali krásné a obtížné tratě.Pokud se někomu tratě zdály příliš těžké, tak za to můžete poděkovat mně.S Kamilem jsem to tak naplánovali dopředu.A pokud by bylo sucho,tak bylo v plánu na asfalt navážel ještě jemný písek.Nemohl nikdo čekat jednoduché tratě, když je staví kluci, kteří jezdí ukrutnou palbu.Tratě všechny prověřily, jak jsou na tom s technikou a jezdeckým uměním. Klobouk dolů před Čejchanama.Všichni tři předváděli velkÿ sport.Tak se to dnes má jezdit.Velká škola pro nás všechny. Já musím říct, že jsem moc neobstál.Dlouhodobý problém s elektronikou, který řeším de facto celou letošní sezónu se zase projevil naplno.Na autě už jsem vyměnil všechno, krom regulátoru a ten teď koupím, tak snad to bude konečně v pořádku.Během závodu jsem musel auto restartovat snad padesátkrát.Hodně se omlouvám za to, jak mně tekly nervy.

Peťáku, jelo ti to moc hezky, tak to asi na Unimarcu prohraju.Seš prostě dobrej.Prohrát s tebou  není ostuda.

Kecám,nedám ti nic zadarmo!

14. Kalík Roman - Občerstvení bylo vynikající, děkuji.

K závodu:  závody jsem si užil a s výsledkem jsem spokojený, 14 místo celkově byl super výsledek. Karolínka zajela 22 čas celkově, 2 v holkách, 8 v juniorech. A Lada zajel 12 celkově, takže se nám podařilo vybojovat 1 bod do teamu. :) .

Jediné co se mě na tomto závodě nelíbilo byla zadní část, která byla místy hodě úzká a jelo se od nárazu k nárazu do desek. Bylo to jen o tom projet a nic neutrhnout a nezničit. A ještě výtka k pořadatelům, že místo popíjení alkoholu, mohli chystat tratě ( asi 3x jsem procházel RZ a nebyla nachystaná, obracel jsem skoky) , na  dlouhých RZ kde měla 7 minut mohli domluvit někoho kdo bude kontrolovat a opravovat tratě, jezdci v prostře startovního pole neměli koho si domluvit na rovnání. Tak doufám, že příští rok to bude lepší  ze strany pořadatele.

21. Ticháček Aleš - Na VEST rally jsem pokračoval na stejné vlně, jako v průběhu většiny závodů v letošním IC. Prostě v 3.RZ se nepodařila nahodit elektronika, tudíž jsem ani neodstartoval, a tak bylo zase po závodě. Tato ztráta se už stáhnout prostě nepodařila. Naštěstí jsem stále ještě ve hře o celkové 2.místo, tak snad mi aspoň technika na posledním závodě umožní o něj zabojovat, té smůly je už letos hodně. Zásluhou ale juniora jsem odjížděl spokojený. Celý den mu sedl, zajížděl čistě s minimum chyb a jeho celkové umístění bylo nad očekávání. Jezdil moc pěkně a tentokrát neměl ani svou "hluchou/slabší část". Díky za umožnění uspořádání závodů firmě Vest a pořadatelům. Skvělé byly ceny a poháry, Eriček z nich byl velmi nadšený, velké díky za jeho radost.

34. Kalina Marek - I když velmi nerad, tak tentokrát prostě nemůžu jinak než napsat negativní ohlas a hodnocení. Jsem si docela jistý, že nebudu jediným. Tahleta rally byla asi zatím nejtěžší co jsem doposud měl možnost jet a zůčastnit, sice jsme měli podmínky všichni stejné, ale i mnohem zkušenější borci než jsem já a co už mají něco naježděno, měli vVelké problémy a mnozí ani nedojeli ani nedokončili celou rally. Tratě byly místy hodně namotané a utažené a mnohdy i nepřeledné, byť si to člověk před každou erzetou prošel, dokázal se ztratit a to hlavně v přední části, kde se střídaly gumové elka, dřevěné latě a hasičské hadice, hlavně ty hadice dělaly problémy a mátly kudy jet. A to nemluvím o té obtížnosti tam vzadu, tam se dotyční značně vyřádili při stavění tratě. Vím kdo toho byl učasten, ale dotyčného zde v komentáři zminovat nebudu. Tak na hovno postavenou trať sem ještě nezažil a dotyčný by zasloužil přes pazoury, hlavně těm méně zdatnějším to tam činilo problémy.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o