Nepříhlášený uživatel

4. HSF rally report

ilustrativní fotografie
17.června 2020

4. HSF rally report

Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com





4. HSF rally - fotogalerie od Tomáš Mikl

4. HSF rally 2020 - video od Roman Seifert



Po závodě jsme vyzpodívali tři jezdce a Vy si můžete přečíst rozhovor s nimi.

Martin Čejchan

IC: Ahoj,letošní sezóna je úplně jiná než ty předchozí, díky Covid-19 jsme ji odstartovali prvním závodem až v červnu, jak jsi se připravoval během této pauzy na závody?

M.Č.:
Ahoj. Vlastně jsem se ani moc nepřipravoval. Auta byla připravená na závody v hale, tak jsme je "jen" zakrytovali a 2 týdny před tímto závodem jsme je byli projet na závodech Cirus Cupu a CRC. Tyto závody jsem bral spíše jako test a oživení pocitu držení vysílačky v ruce, což se povedlo. Jediné úpravy na autě byly výměny spojovaček, řemenu a nějaké detaily v zakrytování.

IC: Před závodem hodně pršelo, máš radši když je trať suchá a nebo Ti mokro nevadí?

M.Č.:
Určitě je lepší sucho, je s tím méně práce. Ale za podmínek, jako byly v sobotu, to nevadí a ani to nebylo nějak extra znát. Trať byla po třetí rz vyjetá a téměř suchá, takže s tím opravdu problém nebyl. Jsem rád za to počasí, které bylo.

IC: Do předposlední rzty jsi měl náskok na druhého Tomáše Mudříka pouze 12s, riskoval jsi v nejdelší rztě závodu a najet si větší náskok do poslední rzty?

M.Č.:
Časové rozdíly se snažím moc neřešit. Snažím se zajet každou rztu co nejrychleji a je jedno jestli to je první nebo poslední. Někdy se to povede, někdy zase moc ne. Tahle rzta mi vyšla za celý den nejlíp a nejvíc jsem si jí užil. Výsledek mě hodně potěšil, nečekal jsem takový rozdíl. Tom i Šimon jeli dobře a i ze svých zkušeností vím, že nikdy není rozhodnuto dřív, než v cíli poslední zkoušky.

IC: Jaké to je když tvůj brácha vyhraje dovjkolky, taťka Historiky a Ty jsi vyhrál absolutně?

M.Č.:
No co si budem, je to skvělý pocit. Všichni se snažíme jet co nejlíp. Nikdy nepřijíždíme se záměrem vše vyhrát, ale užít si závod se skvělou partou lidí. Brácha jel s dvoukolkou, protože je to pro něj zábavnější, je to větší výzva a navíc jeho auto se nestihlo připravit na venkovní závody. Dvoukolka se připravovat nemusela. Táta nechce moc řešit, jaké pneumatiky jsou nejlepší, a proto jel s historikem.

IC: Chystáš se na další závody v Intercupu, kdy Tě přístě uvidíme?

M.Č.: Určitě bych se rád podíval na další závody. Na SHERON přijedeme, pokud nebude nějaké hnusné počasí. Ještě bohužel nevíme jestli odjedeme všechny závody Intercupu, ale já bych chtěl.



Daniel Nedbal

IC: Ahoj,letošní sezóna je úplně jiná než ty předchozí, díky Covid-19 jsme ji odstartovali prvním závodem až v červnu, jak jsi se připravoval během této pauzy na závody?

D.N.: Ahoj, během pauzy se auto mírně přestavělo a snažil jsem se ho naladit tak, aby dělalo to co chci, což si myslím,že se konečně povedlo a díky tomu můžu zajíždět lepší výsledky než dřív.

IC: Předvedl jsi svůj nejlepší výkon v šampionátu Intercup a poprvé se dostal do TOP10, jak se jelo?

D.N.: Na HSF rally jsem se dost těšil a jelo se mi perfektně. S autem nebyly žádné problémy, tratě byly skvělé - tím bych chtěl i poděkovat všem, kteří se podílely na stavbě trati a určitě se zde těším na příští rok.

IC: Jezdíš raději na šotolině a nebo asfaltu?

D.N.: Každý povrch má něco do sebe, ale mám raději šotolinu. RZty v lesích jsou krásné, dlouhé a členitý povrch mě prostě baví.

IC: Připravuješ se na závody, trénuješ, nastavuješ auto?

D.N.: Většinou den před závodem si auto nastavím a odzkouším, jestli to se to chová tak, jak potřebuju. Jinak netrénuju a za trénink považuju samotný závod.

IC: Dalším závodem bude 11. SHERON rally, jak se na tento závod těšíš a co od něj čekáš?

D.N.: Na SHERON se hodně těším. Ty RZty se mi tam moc líbí. Doufám, že zajedu lepší výsledek než loni a dostanu se opět do TOP 10.



Matyáš Seifert

IC: Ahoj,letošní sezóna je úplně jiná než ty předchozí, díky Covid-19 jsme ji odstartovali prvním závodem až v červnu, jak jsi se připravoval během této pauzy na závody?

Během pauzy jsem jezdil s buginou. Někdy i s autem.

IC: Předvedl jsi svůj nejlepší výkon v šampionátu Intercup a poprvé jsi vyhrál s kategorii SuperJunior, jak se jelo?

Jelo se dobře, tratě byly pěkné, proto jsem jel tak rychle.

IC: Jezdíš raději na šotolině a nebo asfaltu?

Jezdím rád šotolinu(pěkně to práší a smykuje)

IC: Připravuješ se na závody, trénuješ?

Jezdím ještě na RC Grand Prix, tam trénuji. Ale hlavně na závodech sleduji ostatní jezdce, jak jedou. Pak se snažím jet stejně dobře a rychle.

IC: Dalším závodem bude 11. SHERON rally, jak se na tento závod těšíš?

Mega moc je to šotolina, jsou tam mosty, skoky. Třeba vyhraji.



Rozhovory s jezdci po skončení závodu

3. Mudřík Tomáš - Moje oblíbená lokalita byla na zahájení sezony ideální. S umístěním jsem spokojen, konkurence byla velká. Martinovi i Šimonovi patří velká gratulace, nestačil jsem, třeba příště. Počasí vyšlo dobře, až na déšť při poslední erzetě. Auto fungovalo výborně. Děkuji všem co se účastnili na pořádání závodu.

5. Šintál David - Po dlouhé době pořádný ostrý start. Auto jsem tak nějak dal dohromady den předem a jelo se na závody. První RZ mě překvapilo, když jsem dojel druhý, díky chybám ostatních. Ani nevím jak, ale ještě pár zkoušek se mi s borcema z Vestu a Tomem Mudříkem dařilo držet krok, a v půlce závodu jsem byl stále druhý, ale pak nasadily tempo a já pokazil dvě rychlostky a hned jsem klesl na pátou pozici. Byl to super souboj, když jsme byli 3 lidi ve 3 vteřinách to mě fakt bavilo. Poslední RZ se mi dokonce povedlo vyhrát, taková třešnička na dortu za super závod, takže určitě spokojenost. Tratě byly zábavné a pěkné, závod proběhl bezproblémově, takže DÍKY za super závody. Už se těším na Sheron, kde se snad ukážu.

10. Mudřík Martin - Po dlouhé pauze konečně ostrý závod. Na Hvozdné to mám moc rád. Jsou tam krásné tratě. Odjel jsem tam hodně hezkých závodů a vždy tam byla prima parta lidí, která se o nás příkladně starala. A my si ten den závodu užili na pohodu. Letos nám celý týden komplikovalo přípravu počasí. Moc děkuju Lukášovi,který zajistil povolení od obce a připojil nás na elektriku. Pochvalu zaslouží taky Tomáš, který připravuje závod na webu a na závodě dělá časoměřiče. Bez nich by to nebylo. Děkuji taky všem, kteří obětavě připravovali závod v mokru a dešti. Díky nim to v sobotu bylo super a užili si hezké souboje. Pršet začalo až když bylo všechno sbaleno a naloženo ve vozíku. Představa, že to budu ještě celou neděli roztahovat a sušit nebyla moc příjemná.

S autem jsem přes zimu nic nedělal, ale i tak fungovalo bez problémů. Jen v poslední erzetě zastávkovalo a musel jsem ho restartovat. Škoda těch dvou fleků, které jsem ztratil. Mohlo to být veselejší, ale top deset beru. Bodík se hodí. Je čím dál obtížnější se tam držet. Jede hodně mladých střelců, kteří za to pořádně tahají.

16. Pikner Tomáš - Jsem rád, že se Jožka Pekař po letech zase vrátil do historiků a já sním mohl znovu poměřit síly. Potěšilo mě, že pořád je to napínavý souboj ve vteřinkách a už se těším na odvetu. Aleš Čejchan nám v historicích předvedl, jak se to má jezdit. Ten jede úplně jinou ligu a patří mu právem pogratulovat k vítězství v kategorii. Jinak bych chtěl poděkovat Tomovi Miklovi a všem co mu pomáhali za uspořádání závodu.

21. Mudřík Jakub - HSF byl dobrý závod, ve 2. rz jsem měl poruchu, vypadla mi přední poloosa a tímto jsem ztratil zhruba 45 vteřin. Jsem moc rád, že jsem se mohl porovnat se svými soupeři.Tratě byly super, ze začátku mokré a pak začaly vysychat. Líp se mně jelo na mokré trati. S 21. místem nejsem spokojen. Příště se to zkusím vylepšit, mým cílem je 15. Místo, abych bodoval do teamu.

24. Kalík Roman - Závody jsem si užil a bylo to super. Tratě z rána uskákané, ale druhé průjezdy už byly super.

30. Ticháček Aleš - Konečně se rozjíždí sezóna, těšili jsme se doma moc. Určitě velké uznání pořadatelům, jak byl vše nachytáno. Moc velké díky za ceny. Samotné závody pro nás tentokrát nebyly moc šťastné. Já jsem díky 5.RZ přišel o celkové druhé místo ve dvoukolkách kvůli vyzutému kolu (a už nedohnal). Později i juniora postihlo VP, zde zase prozměnu vypadlé zavěšení kola. Tak snad jsme si smůlu vybrali na další dobu dopředu. Jinak celkově závody určitě super, tratě na Hvozdné jsou krásné. Děkujeme za fajn víkend a je skvělé, že i to počasí nakonec vyšlo.

48. Kalina Marek - HSF rally byla pro mne zajímavá, jel jsem ji letos poprvé, ale byla poněkud náročná. Celkově, ale sSpokojenost. Počasí nám nakonec přálo,oproti předpovědem, nechalo nás to odjet za sucha, i když v lese bylo místy docela vlhko, ale nic strašného.Výsledek sice nenaplnil úplně očekávání, ale užil jsem si to.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o