Nepříhlášený uživatel

4. INdoor rally report

ilustrativní fotografie
15.ledna 2018

4. INdoor rally report

Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com



4.INdoor rally - fotogalerie od Josef Vacek

4.INdoor rally - video od Roman Seifert

4.INdoor rally - video od David Kubeš

4.INdoor rally - fotogalerie od Michal Holínek



Rozhovory s jezdci po skončení závodu

2. Trnka Victor - Celkem dlouho jsem nestartoval jako první s jedničkou na autě, ale kupodivu mi to celkem šlo. Ale nejprve bych měl poděkovat Alešovi, že mi poskytl podvozek ve vývoji a hlavně pak Martinu Mudříkovi za sestavení a doladění! Moc díky, skvělá práce!

Vždy jsem na tomto typu povrchu preferoval velmi tvrdé a hodně nízké auto, ale letos jsem jel s poměrně měkkým a vysokým, a kupodivu to nebylo proti srsti. Po startu do první RZ a ujetí pár metrech mi bylo řečeno, co je to za hrozný zvuk a proč jedu s předokolkou... taky mi přišlo, že to nejede, když jsem měl výkon na 100%, ale tak ještě jsem s tím přežil druhou RZ, jenže to už jsem držel plný plyn i ve vracáku :/ Přidal jsem si na 120% a hnedka to bylo veselé, jelo to pěkně, vyhrál jsem si 3 RZ a dostal se do čela, ale aby toho nebylo málo, tak v další se tak 20m před cílem auto zastavilo a po chvilce rozjelo rychlostí spěchajícího šneka, no, chtěl jsem zahodit vysílačku a už ji nikdy nevzít do ruky, ale tak jsem to nakonec dotlačil spíše očima než čímkoli jiným do cíle. Ztratil jsem asi jen 12s a propadl se jen na druhé místo s menší ztrátou na první flek! OK, ale čím to je? Motor vyndat nešel, o to už jsme se pokoušeli ráno, tak zkusíme vyměnit můj přes 7 let starý Crawler za jeho nástupce a velké UF, bylo to tím, najendou stačilo o třetinu méně výkonu a jelo to stejně. Na další RZ jsem něco málo stáhnul a už to vypadalo, že výhra není nemožná a že pokud pojedu jako doposud, tak to klapne. V týmu se ale rozhodli, že mladší je lepší a dostal nové gumy. Výsledkem bylo, že já zajel úplně skvěle a jen se chtěl tak trošku posmívat, že ani nový gumy mu nepomůžou, že to tu prostě líp nejde. O pár chvil později mi sklaplo a závod byl rozhodnut. Další RZ jsme z toho byl tak špatný, že jsem dělal jednu hovadinu za druhou a ohrozil si tím i druhý místo před loňským rivalem Víťou. Pak jsem ale zjistil, že takhle ne, protože bych nemusel vyhrát většinu RZ, tak do Powerstage se do toho šlo úplně naplno, nová motivace pomáhá, a klaplo to. Spadlo nám do klína má výhra v PS, týmový triple v PS, výhra v týmech, double v závodě, moje druhé místo celkově, vyhráno 5 RZ, ale třešničkou bylo 6. místo Fandy v poslední RZ! Gratulace Martinovi, na příštím závodě mu to vrátím v plné parádě, protože potřebuji si zajistit prioritu A i nadále. A i kdybych měl odjet celou sezonu, tak ji někde získam (snad) :)

Trať byla ve velké hale úplně skvělá, na tom bych nic neměnil, i když v první RZ jsem doběhl do cíle a měl toho po zimě celkem plný zuby :D Ale super. Za to v malé hale se mi to nelíbilo, že to byl absolutně nevyužitý prostor a jen jsem smutně vzpomínal na minulý rok, kdy to tam byla úplná paráda. Celkově ale povedené a určitě se těším na příště znovu! Pohodová atmosféra zaručena a i když ta cesta stojí za starou bačkoru, tak to ve výledku je přijemně strávený den.

6. Zámečník Lukáš - Snažil jsem se na závod co nejlépe připravit, proběhl i test, ale kluzký povrch mi prostě nesedí. Asi neumím držet čistou stopu. Postupně byly zajížděné časy horší a horší. K tomu jsem ještě v půli závodu vyzkoušel jiné nastavení a to nás bohužel srazilo časově dolů. V závěru jsem přece jen zabojovali s Tomem Lysákem a managerem našeho týmu o šestou pozici, za kterou jsem nakonec rád a jsou to důležité body do šampionátu. Bohužel dalším závodem jsou zase parkety. Máme sice pár poznatků k úpravě auta, ale jestli to povede k lepšímu, uvidíme v březnu. Celkově k závodu nejsou žádné připomínky, trať dobře připravená, chod závodu plynulý.

12. Martin Mudřík - Načínám 27. sezonu Intercupu a jde to čím dál víc ztuha.Oči neslouží,kolena bolí,ale nevzdávám to.Chuť do závodění by byla.Jen ta organizace a příprava závodů ubírá sil.Mám,ale radost,když se sejde tolik závodníků,v tak pěkné hale a můžeme změřit síly v teple i když je venku zima.Konkurence byla obrovská a bylo jasné,že na body nedosáhne každý,kdo si na ně myslí.Hodně nás využilo tento závod jako ostrý test  před druhým závodem,který bude zároveň prvním závodem MČR. Auto fungovalo velmi dobře až do doby než jsem si nechtěně při promazání poloos postříkal pneu WD-40. Hned jsem ztratil na osmičce 25 sekund.Jinak to celkem šlo.Je fajn,že druhý závod je stejný a nemusím s autem nic dělat.

16. Mikl Tomáš - Další sezóna začala a já zase hledám rychlost, která by mě přiblížila ke špičce. Parkety mám rád, člověk nemusí řešit krytování auta a auto je po závodě jako nové. Závod parádně připravený, tratě rychlejší, hlavně aula byla super, zvezl jsem se, časy tam byly, ale vždycky to může být lepší a je co zlepšovat. Konkurence si myslím nejlepší za poslední roky, takže na body to nebylo, o to je větší motivace se zlepšit na příštím závodě. Týmově nás podržel Tom, jel parádně a letos bude hodně rychlý. Těším se na další závody a hlavně si to chci užít, ikdyž mám spousty starostí s chystáním a průběhem závodu, které si něktěří ani nedokážou představit.

23. Jandouš Marek - Na novou sezónu jsem se velmi připravoval. Menší investice nebyla na škodu a byla znát. Auto se chovalo skvěle jak v zatáčkách tak na dlouhých rovinkách a krásně drželo s dobrým záběrem. Už to chce doladit jen maličkosti a třeba se i polepší s lepšími výsledky. Věřím že ještě buď jako jednotlivec nebo celkově za tým potrápíme pár lidí v popředí. Jsem rád za skvělou konkurenci, krásně jsem si zajezdil. Ještě bych všem chtěl poděkovat za pomoc při chystání, stavění tratí a jsem rád, že závod proběhl plynule a nebyly žádné větší problémy.

26. Jandouš Josef - Letošní INdoor rally se mi líbila. Stavění tratí se chopili jak děti, dorostenci i historici a nakonec vznikla směsice rychlejších, širších úseků s odpočinkovými pasážemi. Je ale pravda, že má fyzička nestojí za nic a poslední RZ jsem už jen dojížděl, protože mě ty rychlejší úseky "dostaly". Hold nejsem nejmladší. Auto připravené s dílen Scuderie jelo bez jediného vážnějšího problému. Dokonce jsem si mohl dovolit nechat obuté čtyři roky staré Shumachery, které už pamatují dva závody v Euronics hale, několik parkovišť u 21.budovy a potřetí tělocvičnu SPŠ. Asi dobrá pneumatikárna. Zřejmě nějaká Michelinka. Překvapil mě ale odstup od prvních. V loňském roce se dvě dvoukolky motaly kolem 12 místa celkově a letos jsem se ani jednou nedostal pod 20 nejlepších. Buď všichni zrychlili a na té rychlejší trati s vracákama (kde F2 hodně ztrácí při výjezdu) to bylo znát. Nebo jsem já zpomalil. Každopádně na rychlosti měly vliv Vánoce.

Děkuji za pěkné závody a za dva měsíce opět.

31. Holínek Michal - Na závod jsem jel s tím, že se svezu, trochu bojuji s autem a nachlazením, no ale to co se událo ... ano jsem překvapen, čekal jsem od konkurentů nálož a ono to dopadlo trochu jinak. Musím uznat, že díky Tomovi to byl boj až do posledního metru a věřím, že to tak tento rok bude i nadále. Co se týče tratí, musím pochválit otevřenou aulu, kde se dalo pořádně sklouznout a pro nás Historiky, je ten prostor důležitý. Jinak celkově trať hodnotím velmi dobře, svezení to bylo opravdu dobré, jen bych příště ten most řešil trochu dál od dveří do auly. Takže za mně spokojenost, není nad to novou sezónu otevřít vítězstvím v kategorii.

32. Pikner Tomáš - První řadě chci poděkovat pořadatelům a všem, kteří se podíleli na stavbě RZ za krásné závody a super tratě.  Já osobně jsem tak dobrý výsledek v historicích nečekal, protože jsem držel vysílačku naposledy loni v červenci na Jumpu. S Michalem Holínkem jsem se od začátku přetahoval o každou sekundu a to mě baví a jsem rád, že konkurence v naší kategorii je zase letos velká, k čemuž určitě dopomohly i nové předepsané pneumatiky. Jinak jízdu jsem si hodně užíval, protože mám rád tyto uklouzané povrchy.  Jenom jsem si musel hlídal záda, aby mě nepobil junior, ale tento interní souboj jsem naštěstí protentokrát ještě ustál.

33. Pikner Tomáš jun. - Závody byly parádní a chci poděkovat Markovi a Pepovi za jejich uspořádání. V tělocvičně mám ježdění rád, protože auto jede pořád smykem a s výsledkem mezi Juniory jsem také spokojený. Jenom škoda, že mě taťka před koncem předjel, mohl jsem ho poprvé porazit.

37. Kubeš David - Závody byly opravdu vydařené, až na to brzké ranní vstávání, ale bylo to nutné aby byla trať postavena co nejdříve. S výsledkem nejsem moc spokojen, ale to se dalo čekat přechod ze "dvoukolek" zpět na historiky je pro mě těžký... jiný jízdní styl a vše okolo toho. Doufám, že se v průběhu sezóny budu jen zlepšovat. Gratuluji mému týmovému kolegovy k vítězství, alespoň to mě velice potěšilo. A výsledek nového člena ASportu je super. Alespoň víme, že jsme vybrali velmi dobře a jsem rád, že s námi jezdí. Budu si chvíli zvykat na to, že se náš tým zdvojnásobil ze 3 na 6 lidí počítaje i BSport. Nakonec bych chtěl poděkovat pořadatelům za připravený závod. Minulý rok jsem si to vyzkoušel na vlastní kůži a vím, že to není nic jednoduchého. Klobouk dolů.

42. Kalík Roman - Pěkné připravené tratě, závod jsem si užíval. Michalovi gratuluji k vítězství v kategorii. Nové pneu více kloužou a ze začatku jsem se moc netrefoval do zatáček. Po přenastavení podvozku se auto zlepšilo a jsem rád za páté místo v kategorii.

44. Cibulka Michal - V první řadě poděkování pořadatelům za hezky připravený závod a hezké RZ , v druhé řadě děkuji Bsportu za možnost startu v jejich týmu. A teď k samotnému závodu, do kterého jsem nevstupoval s nějakými velkými nadějemi na dobrý výsledek, protože na parketách jsem neměl téměř žádné zkušenosti, takže cílem bylo hlavně v pohodě dokončit což se povedlo na 100%, a bylo z toho hezké konečné 4.místo ve 2WD se kterým jsem nadmíru spokojený.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o