Nepříhlášený uživatel

4. RC rally ZLÍN report

ilustrativní fotografie
25.října 2016

4. RC rally ZLÍN report

4. RC rally ZLÍN - video od Robin Šiška



Rozhovory s jezdci po skončení závodu

2. Trnka Victor - Organizátoři připravili hezký závod a všechno vcelku hezky odsýpalo, takže jsme stihli dokonce dojet domu na  sledování závodu F1. Počasí bylo hezké, asfaltová část úplně dole byla taky dobrá, sjezdy taky a pak ještě kruhový objezd před cílem, ale zbytek trati...no fuj :-D Horší trať jsem kdysi viděl snad jen na závodě MČR ve Štípě. Ke konci závodu jsem si začal trochu zvykat, ale závodit se stejnak moc nedalo, protože jsem byl z toho pořád jen naštvaný. Na druhou stranu bylo fajn vyhrát v teamech, ale obrovskou radost mám z deníku fotografa o Dakaru! Prostě luxusní cena. Díky tomu se dal hodnotit výlet do Zlína jako povedený.

P.S.: Vážím si lidí, kteří obětovali svůj čas a šli pomoc připravit trať. Ale chtělo by to změnit styl značení tak, aby se dalo podle toho jet.

10. Zámečník Lukáš - Krásně jsme se svezli. Traťově super poskládaný závod. Bohužel nás zastihla technická porucha a v polovině soutěže jsme museli vzdát boj o celkové třetí místo v závodě, čtvrté místo v absolutním pořadí v šampionátu a boj o titul v týmech. Mrzí nás to, ale i přesto do nové sezony půjdeme s velkým odhodláním po šesti letech získat znovu titul pro Red Bull a ukončit nadvládu Grifone.

11. Mikl Tomáš - Děkuji všem co přišli v sobotu odpoledne pomoct s chystáním tratí, myslím si, že se nám povedlo nachystat zábavné rz-ty s mixem povrchů, změnou rytmu jízdy a nakonec i délka rz příjemně překvapila.

Poslední závod sezóny byl o tom kdo vyhraje titul v týmech, měli jsme výhodu, že jsme jeli ve třech, ale člověk nikdy neví. Po loňském roce jsem přešel na pneu VR Tyres a šel do závodu. Po třetí rz jsem už ale přezul na Schumachery, všichni ve předu na nich jeli, takže jsem do nich šel taky a ikdyž jsem necítil, že jedu lépe, tak nakonec časy v cíli byly o dost lepší a díky tomu jsem ujel Historikům, kteří jeli s RallyBloky o dost rychleji než jsem počítal. Díky problémům Lukáše v rz6 jsem měl šanci zabojovat o první desítku, to se nakonec nepovedlo, ale časy v posledních dvou rz byly parádní a byl jsem spokojený s jízdou a výkonem.

Týmově se závod povedl a velké díky za to patří Tomovi, který zajel parádní výsledek a nechal nás za sebou. Souboj s RedBullem byl hodně vyrovnaný, už teď se těším na další ročník.

12. Mudřík Martin - Celý závod, to byl hlavně boj s týmem Red Bul o titul v týmech.Hlavně díky Tomíkovi, který jel parádně, to bylo pod kontrolou.Lukáš s Pepou jeli celý rok moc hezky a nic na tom nemění ani to, že se jim poslední závod nepovedl.Bojovali a šance tam byla.Klobouk dolů,byl to hezký a vyrovnaný souboj celou sezonu i když byli oslabeni. Sešla se velká konkurence a trochu jsem tušil, že by mohl být konec mé série 35 závodů na bodech.Jel jsem na Schumachrech a je to moje ostuda, že jsem jel rovinu s Historikama na blokách.I když jsem jel docela dobré tempo ukázalo se, že nastavení na kluzkou trať zatím neumím.Jede se hodně rychle a hodně kluků prostě umí. Trať mě příjemně překvapila. Hlavně první RZ, která měla nadstandartní delku 4:30 .Díky všem co na tom v sobotu zamakali.

13. Holínek Michal - Aktuálně u mě probíhá další modifikace auta, takže každý závod beru jako test. Bohužel, když jsme byli den před tímto závodem v Polsku, zjistil jsem, že úpravy nevedly moc k lepšímu. Příprava auta teda probíhala ještě noc před závodem a vůbec jsem nevěděl co to bude dělat. Závod ale dopadl dobře a úpravy začínají fungovat tak jak mají. Velké díky Davidovi, který mi pomohl ještě nastavit vysílačku a pak jsem začal ještě více zrychlovat. Já jsem z výsledkem spokojen a dle očekávání již poslední závod nic nezměnil na titulu v Historicích. Děkuji všem soupeřům za krásné boje po celý rok a pořadatelům za krásné svezení v roce 2016. Tomovi gratuluji k titulu v Historicích, Romanovi k 3. místu v kategorii a příští rok věřím, že budou opět krásné souboje. Už teď se těším na sezónu 2017, kde se pokusím zabrat ještě více než letos.

16. Pikner Tomáš - Porazil mě Wartburg! To je tak asi všechno co můžu říct! Ne vážně, snažil jsem se sezónu ukončit vítězstvím, ale Michal od 4 RZ neskutečně zrychlil a já jsem mu prostě nestačil. Za ty těsné souboje v celé sezoně si vítězství zaslouží a já mu k němu gratuluji. Jsem rád, že jsem ubránil celkové vítězství v kategorii Historic, protože můj náskok 5 bodů právě před Michalem neznamenal nic jistého. Navíc mě dost pozlobila před závodem elektronika mého auta, ale naštěstí náš dvorní mechanik Martin Mudřík dal vše do pořádku a já posílám chválu jeho rukám a umu. Také chci poděkovat Tomovi za uspořádání pěkného závodu a už se těším na příští sezonu. V týmu teď přemýšlíme, jestli se pokusit příští rok obhájit vítězství v historicích, nebo se vrátit mezi velké kluky do hlavní kategorie.

19. Kalík Roman - Závody byli jako vždy pěkne nachystané .  Výkon byl jak na houpačce ale nakonec se podařilo vybojovat 3 místo a zato jsem velmi rád. Michalovi gratuluji k prvnímu mítu v závodě a k druhému místu v sezone  a Tomovi Piknerovi gratulace k mistrovi v legedách.

22. Jandouš Josef - I přesto, že jsme přijeli na poslední letošní soutěž absolutně nepřipraveni, jsme s výsledkem spokojeni.

Po služební cestě, která skončila v sobotu po desáté večerní jsme ráno naložili všechny tři auta a vyrazili do Zlína. Technika tentokrát nestávkovala, a tak jediný a hlavní problém byly ruce. Všichni, dva jezdci a jedna jezdkyně, z Nedachlebic, více jak měsíc nedrželi v ruce vysílačku. Výsledek se dostavil. Na krásné, náročné a dlouhé trati se rozjížděli velmi pomalu a lepších výsledků dosahovali až ke konci závodu. Přesto jsme všichni spokojeni. Tratě byly skvělé, dlouhé, což máme rádi. Nebylo to rallysprint, byla to naopak náročná soutěž hodna posledního slavnostního závodu šampionátu Intercup. Děkujeme všem, kteří stavěli tratě.

41. Pikner Tomáš jun. - Závod se mě moc líbil a bavilo mě, že auto v garážích v zatáčkách klouže do smyku. Děkuji za ceny, měl jsem radost, že byli vyhlášeni na konci všichni junioři. Už se těším na souboje do tělocvičny a na příští sezónu.

44. Seifert Roman - Byl to poslední start z dvojkolkou. Tak úkol byl jasný, stát na stupních vítězů. V první rz nás zklamala baterie, přidělení času nás posunulo na poslední místo, tak zbytek závodu jsem jeli v klidu hlavně dojet. Tratě supr. Pro nás to bylo krásné svezení.

57. Kalíková Karolína - Závod se mě líbil  a závody jsem si užívala . Děkuji všem za pěknou sezonu a těším se na další zavody kde si spolu zazávodíme.

Sekula Petr - Po delší odmlce jsme se přijeli svézt na naší oblíbenou rally do garáží. Hned v první RZ jsem měl problém s přední nápravou a musel jsem 2x opravovat poloosu a to mě odsunulo na 51.místo a tím závod dá se říct skončil. Pokusili jsme se jet ještě další 2 rz, ale ztráta se nedala dohnat a po zralé úvaze jsem ze závodu odstoupil a pošetříme techniku na příští sezónu. Po opravách a úpravách se přijedeme podívat na volný závod na konci prosince a trochu potestujeme.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o