Nepříhlášený uživatel

4. SPEEDWAY rally report

ilustrativní fotografie
26.června 2018

4. SPEEDWAY rally report

Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com





4. SPEEDWAY rally - video od Roman Seifert

4. SPEEDWAY rally - fotogalerie od Tomáš Mikl

Rozhovory s jezdci po skončení závodu

1. Kutal Vít - Po přetrpění prvních dvou Rz, kdy jsem zničil nové převodové kolo a auto bylo plné písku, to byl klasický Speedway. Jízda bokem nás každého baví a ani jsem nečekal, že budeme dva z týmu takhle ve předu v pořadí. David pořád ukazuje, že je letos dobře vyježděný a pořád se zlepšuje. Na závod jsem měl nachystané dvě sady pneumatik po zkušenosti z minulého ročníku, nakonec jsem potřeboval jen jedny, přece jenom se nejel celý ovál, takže náročnost byla nižší. I tak hned třetí rz, kdy se jelo všechno, dala hodně zabrat. Říkal jsem si, že si první místo v pohodě pohlídám, tak jsem před poslední rz nenasadil ani nějak velké tempo, aby nenastal nějaký technický problém a protože Victor nasadil to tempo o hodně vyšší a dostal se nakonec i před Davida, byl jsem rád, že tam zbyla ještě ta vteřina a půl k dobru. Tratě byly tady jako vždy pěkné a rychlé, ale ty první dvě rz, kdy si vlastně jen ničíme auta mě moc nebavily.

3. Šintál David - Už od začátku se jelo hodně rychle a časy byly velmi těsné. Po druhé RZ, kterou se mi povedlo vyhrát jsem se dostal do vedení. Ale o to jsem přišel hned v následující rychlostce a šel jsem na druhou pozici, kterou jsem těsně držel pod nátlakem Victora Trnky až do poslední zkoušky, kde mě přeskočil a já šel na třetí příčku. S výsledkem jsem nadmíru spokojený a hlavně jsem zajížděl vyrovnané časy, což se mi poslední dobou moc nedařilo a ještě k tomu byly velmi blízko těm nejrychlejším.  Auto ze začátku fungovalo výborně, ale postupně se to zhoršovalo i kvůli stavu pneumatik. Tratě se mi vcelku líbily, jak charakterem tak i délkou,  výborně jsem si zazávodil a ještě k tomu super výsledek. Prostě super!

16. Holínek Michal - Začnu mým šrubováčkem, pokud si ho někdo půjčil a nebo omylem sebral, tak bych ho rád zpět. Poznávací znamení tenký, dlouhý křížák s černou špičkou a černou ručkou která má na konci červený kroužek. Tak jo a teď k závodu, no co dodat, já jsem spokojený, tato trať mě moc baví, rychlé pasáže, zatáčky bokem a pořád plný plyn. Tentokrát jsem si to opravdu užil a soupeře za sebou trochu nechal, takže historici zkuste trochu zabrat. A co se týče tratí to je asi jasné s toho co jsem napsal, mě se to líbilo a vyšlo i počasí, takže super.

19. Pikner Tomáš - Na začátku musím pogratulovat k vítězství v historicích Michalovi, který jel svůj vlastní závod a neuvěřitelně nám ostatním ujížděl. Já jsem nakonec rád za druhé místo, o které jsem s Radkem bojoval až do poslední RZ. Musím říct, že mám Speedway rád i přes to, že auto dostává na ploché dráze hodně zabrat a mě to tu vůbec nejde. Ale prostě svezení dveřmi napřed je pěkné. Na závěr bych chtěl poděkovat Martinovi za uspořádání parádního závodu v zajímavé lokalitě.

24. Kalík Roman - Pořadateli poděkování za pěkné tratě. Závod jsem si parádně užíval a ta jízda bokem a plyn na plno bylo super. Michalovi gratulace k prvnímu místu.

25. Jandouš Josef - Na Speedway rally jsem se ze svým Ferrari nijak zvlášť nepřipravoval. V pátek v nočních hodinách jsem vytáhl auto ze skříně, rozebral a vyměnil rozpadlou poloosu z JUMP Rally, dobil integrovanou baterii a zjistil, že mi úplně vytekl diferenciál - tak jsem ho tak nechal. Před samotným startem jsem ještě nabrousil hrany na křížcích postarších RallyBlocků a vyrazil na trať. Hned v první RZ bylo vidět, že nastavení z asfaltového JUMPu není ideální. Několik budek v prvních zatáčkách znamenalo, že jsem se necítil při jízdě dobře. Změnil jsem nastavení předních tlumičů, ty zadní vypnul úplně - je to přeci Ferrari ne ? A na pátou RZ obul oblíbené Dashe. Chyba lávky. Tentokrát nezabraly. Až pro šestou, sedmou a osmou RZ jsem měl obuté speciální Čínské pneu typu trojúhelník a ty mi vynesly bezpečný náskok před jinak skvěle jedoucími Patrikem, Broňou a Davidem. Před domácím SHERONem a následným MČR 2WD budu muset na autě hodně zabrat, chci-li předvádět lepší výsledky a pěknější jízdu.

Trať byla nakreslena jako vždy skvěle, pro nás dvoukolkáře bylo dost vracáku, ale i tak. Perfektní závod.

Speedway má své kouzlo a do šampionátu rozhodně patří. A na závěr ? Hurá pro nové ložiska.

30. Cibulka Michal - Na závod jsem se hodně těšil a chtěl jsem urvat co nejlepší výsledek, ale jelikož na šotolině jsem ještě nestartoval, věděl jsem že to nebude jednoduché udržet krok s Pepou Jandoušem a Patrikem Šimečkem což se potvrdilo hned po první RZ. Takže jsem se soustředil spíše na souboj o třetí příčku s Broňou Kořínkem, který jsem bohužel po pár chybách prohrál. Ale i tak to byl zase super závod, který se povedl takže velký dík pořadatelům a všem dokola.. Rally sportu ,,zdar,, a vidíme se na dalším závodě.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o