Nepříhlášený uživatel

5. Rally Valašská zima report

ilustrativní fotografie
7.února 2017

5. Rally Valašská zima report

5. Rally Valašská zima  - fotogalerie od Josefa Vacka

5. Rally Valašská zima - video od Romana Seiferta

5. Rally Valašská zima - fotogalerie od Dana Peťovského

Rozhovory s jezdci po skončení závodu

Otázka: Máte zájem o to, aby se jela Valašská rally i příští rok v rámci šampionátu, nebo jezdit tento podnik jako volný? (neklasifikován do šampionátu)

1. Kutal Vít - Když jsem trať uviděl, tak jsem moc nechápal, kde se pojede, když toho bylo dost pod vodou, ale to se nedalo ovlivnit. První rzty byly fajn, ale jakmile se přidaly další úseky a my najížděli skoro 4 minuty za rztu, tak mě to začalo ještě víc bavit. Oběd dobrý, pěkné ceny, není si na co stěžovat.

O: Já jsem určitě pro, aby se jel tento podnik v rámci šampionátu i příští rok. Je to jedinečný závod, který prověří jezdce v podmínkách, které na jiném podniku nejsou.

3. Pavlát Petr - Premiéra s novým autem na sněhu nedopadla úplně špatně. Auto jede hezky, ale na tom kluzkém to moc nezatáčelo. Uvidíme, jestli se naučí zatáčet a nebo si na to zvyknu. Je na tom spousta věcí k ladění, takže toho můžu hodně rozladit a to nemám rád. Trať pěkná, počasí taky, zázemí a oběd luxusní.

O: Určitě bych tuto soutěž do šampionátu zařadil, protože je výjimečná a má úroveň a kouzlo.

4. Zámečník Lukáš - S výsledkem musíme být spokojeni, jsou to pro nás důležité body do šampionátu. Jinak celkově nic moc, ti tři před námi jeli jinou ligu a my se vůbec nechytali. Doufáme, že to nebude takhle pokračovat. Děkuji všem, co se podíleli na přípravě soutěže, protože v těchto podmínkách to není vůbec nic jednoduchého.

O: Jsem zastánce, aby zimní soutěž nebyla počítána do šampionátu. Raději bych lokalitu využil v letním období, zázemí je pro pořádaní soutěže ideální.

5. Holínek Michal - Na začátek sezóny jsem se opravdu těšil, ale že můj výsledek bude takový, jsem opravdu nečekal. Jde vidět, že se přes zimu technika zase posunula dál a myslím, že lépe jsem sezónu začít nemohl. Tratě byly super, i když se musely upravovat vzhledem k počasí, ale jinak za mě - velmi povedené. Musím pochválit i meníčko na kolibě. Já jsem byl prostě spokojen a těším se na další boje.

10. Mikl Tomáš - Po loňském roce jsem chtěl začít na bodech a to se povedlo, ikdyž to mohlo být o něco lepší, ale zato to byl parádní souboj až do poslední rzty a ztráta na ty před sebou byla minimální, bedna daleko hodně daleko, ale na tu teď ani nemyslím. Co se týče závodu, tak předpověd počasí nebyla dobrá, ale pátek byl nad očekávání co se týká ledu a vypadalo to parádně, test auta, krytu taky v pořádku, těšil jsem se na sobotu. Tu jsme začali znovu u tvorby tratě a nakonec se povedlo uspořádat zimní závod na ledu v podmínkách, které nebyly zas tak špatné. Vše fungovalo, auto jelo parádně, jen možná to bude chtít na zimu jiné nastavení diferáků, nepřišlo mi že jedu pomalu, ale na špičku to nestačilo ikdyž jsem jel bez chyb. Super závody, vynikající občerstvení a zázemí, skvělá konkurence, velká zábava.

O: Pro pořadatele snad nejhorší závod na počasí, ale když to vyjde tak je to bomba, jsem pro jet tento závod i další rok, možná si ale pohrát s myšlenkou dvou termínů po sobě a podle počasí zvolit danou sobotu, kdy by se závod odjel.

12. Lysák Tomáš - Po dlouhé loňské pauze jsme opět usedli do našeho závodního speciálu, oprášili prach z kapoty, nastartovali motor a protáhli pavouky ve výfuku. A hurá na první ostré metry RZ. Tratě byly náročné na techniku. Moc tomu nepomohlo ani počasí lehce nad nulou, které pořadatelům zkomplikovalo tratě. Ovšem poradili si skvěle a vytyčili nové měřené úseky. Ovšem naše loňská pauza se na naší posádce projevila víc, než jsme čekali. Porovnali jsme novinky v technice a začali jsme s týmem pracovat na zdokonalení našeho speciálu. Děkujeme všem fanouškům a hlavně některým fanynkám, které nás byly podpořit na závodě. Těšíme se na další!

13. Zbranek Jan -Na závody jsem jel spíše testovat přepracované auto a užít si trochu soutěžení. S autem se jelo nad očekávání příjemně a po roce úprav začíná dělat to, co po něm chci a dává naději, že bych mohl nějaké body v této sezóně ukořistit.  Umístění na bedně jen dovršilo velmi příjemně strávený den. Díky všem, co se podíleli na bezchybném průběhu.

O: Pravidelně se neúčastním šampionátu, takže má odpověď je trochu irelevantní. Ale, myslím, že i takové specifické závody jsou fajn a můžou vnést trochu rozruchu do výsledkové listiny.

14. Jandouš Marek - Čím začít snad asi jen tím nebýt předešlého dne asi by se tak nestalo. Ano měl jsem velké cíle udržet se v top 20 a to jsem nevěřil že se podaří a však hodně lidí mělo problémy, které se mě naštěstí vyhnuly. Bohužel nám to týmově o kousek nevyšlo, ale doufám že na takové příčky ještě společně s týmem zaútočíme. Již od první erzety se mi dařilo, žádné problémy, jen však do ruky mi to nechtělo moc sednout, příliš mnoho chyb, ty potom daly znát na časech, avšak později chyb bylo míň a míň a já si jízdu užíval a dařilo se. A doufám, že se takových podobných závodů pojede více velmi zábavné erzety na ledě a jsem více jak spokojen.

18. Kalík Roman - Děkuji za pěkně připravené tratě, závod jsem si náramě užíval, po dlouhé době opět na ledu pěkné svezení. Michalovi gratulace k prvnímu místu a doufám že na dalším závodě nam tak nebude ujíždět :)

21. Vymětalík Radek - Byl to můj první start v těchto podmínkách a větší problém než s řízením auta na ledu, jsem měl s koordinací pohybů na ledě a mokrém sněhu. Takže 4.místo v historikách neberu jako úplný neúspěch. Pořadatelům a všem kteří chystali tratě ,díky za skvělý zážitek.

O: Valašku bych nechal v šampionátu.

23. Bardoděj Lukáš - Rally Valašská zima nabídla opět velice zajimavou trať a připomínalo mi to místy Švédskou rally a Rally Monte carlo.

O: Určitě chci, aby se závod jel v klasifikaci už vůči tomu, že se zde vyzkouší jak jsou řidiči schopni se svými vozy jet.

32. Peťovský Dan -  O: Já jsem pro to, aby se tento závod jel v rámci šampionátu, když je sníh, tak je to změna a další povrch pro zpestření šampionátu.

33. Krejčí Roman -Za mne výborné závody, atraktivní trať, super zázemí. Vše probíhalo na výbornou, snad kromě volby odpružení na mém novém voze Lancia 037. Každopádně jsem už objednal sadu pružin, které zítra přijdou z MZ Racingu. Pro příště tedy určitě měkčí pružiny a taky olej 250 nebyl to pravé ořechové :) Takže auto skákalo chvílemi jako koza, ale šel bych jezdit hned znovu. Opravdu škoda, že není víc podobných zimních závodů, neváhal bych ani chvíli a vyrazil okamžitě znovu. Podle sledování osobního sportovního výkonu, tedy nachozené až naběhané kilometry, byla to taky pěkná dávka vstříc lepší fyzičce :) Takže dávám jedničku a pět hvězdiček! PS: sušenky na konec se mi na cestu hodily, děkuji sponzorovi.

O: Jednoznačně jsem pro, aby se jela i příští rok a vůbec by mi nevadily ani dva zimní závody na úvod sezóny.

34. Žaludek Ivo - Krásně připravený závod, na který jsem se velmi těšil a zároveň doufal, že se pojede na sněhu. Se svým výsledkem jsem vcelku spokojený, hlavně pak ze souboje s Danem, který jsem nakonec o 3 sekundy prohrál. Velký dík patří všem, co se podíleli na stavbě tratě a organizaci.

O: doufám, že se příští rok opět pojede v rámci šampionátu, protože si myslím, že rally se má jezdit za jakýchkoli podmínek.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o