Nepříhlášený uživatel

5. Slovácká rally report

ilustrativní fotografie
31.května 2012

5. Slovácká rally report

Čtvrtou soutěží roku 2012 byla ryze asfaltová rally, která se tradičně koná v parku na Cigánce v Hodoníne. Jezdce přivítalo krásné slunné počasí, rozpálený asfalt. Na jezdce čekaly 4 rychlostní zkoušky, které se jely 2x. Typické úzké cestičky v parku byly propojeny krátkými šotolinovými úseky. Pořadatelé v čele s Romanem Lungou připravili tabuli s nákresem rz-et. Tratě byli vyznačeny kvalitně a přehledně.Během dne nedocházelo k bloudění závodníků.


1RZ Parkoviště připravila pro všechny jezdce nemilé překvapení, po ročnících kdy byly rz-ty převážně utažené, čekalo na jezdce vyslověně letiště s rychlými protahováky, kdy jel jezdec spíše na půl plynu, aby vůbec stíhal auto řídit. Vetšina hlavně starších jezdců si hned na začátku stěžovala a byla dost rozladěna.
2RZ Hospůdka už byla o něčem jiném a charakter rz-ty nebyl tak běhavý.
3RZ Píseček startovala v nejspodnější části trati a obsahovala atraktivní průjezd šotolinou.
4RZ Dokola byla vždy nejdelší rz-tou závodu, ale letos tomu tak nebylo, ikdyž popojovala více předchozích rzet do sebe.

ilustrativní fotografie Od začátku závodu nenechal nikoho na pochybách Kamil Sedláček z týmu GRIFONE a v průběhu závodu vyhrál 7rz.Pouze jednu rz přepustil výborně jedoucímu Tomáši Lysákovi. Kamil tak dokázal vyhrát s náskokem 44s další letošní závod a upevnil si tak v celkovém hodnocení šampionátu první pozici. Druhý v cíli byl další mladík David Mišalko - 2012 AUTODROM Sosnová, který v závěru závodu výborně finišoval a dokázal tak za své záda odsunout třetího Petra Pavláta - 2012 AUTODROM Sosnová. Petr měl v Hodoníně jasný hendikep ve své hmotnosti a věku. Charakter závodu mu neseděl, ale dokázal i tak zajet na bedně. V poslední rz spolu s Petrem bojoval o celkové třetí místo Tomáš Lysák - Samohýl Motor Zlín. I když zajel rychleji než Petr mu to nakonec nestačilo o 0,2s skončil Tomáš na čtvrtém místě. Páté místo si s přehledem po celý závod hlídal František Doležal - 2012 AUTODROM Sosnová. Celý den byl také průběžně šestý Filip Vítů - Samohýl Motor Zlín, který ale musel v poslední rz hodně bojovat s duem jezdců GRIFONE Martin Mudřík, Tomáš Mikl. To se ale Filipovi povedlo. Sedmý v cíli Martin Mudřík, který za sebou dokázal v závěru závodu udržet týmového kolegu Tomáše Mikla. Na devátém místě a letošní první body si odváží z Hodonína Josef Jandouš - Sheron Racing Team. Jeho výkon na asfaltu je velkým překvapením. Desáté místo a poslední bodované udržel Josef Pekař - Red Bull.

ilustrativní fotografie
Junioři
Na startu se objevilo zatím nejpočetnější pole juniorů a tak se v počtu sedmi jezdců mohli bít o cenné vteřinky a další vítězsví. První místo si z Hodonína odváží Vít Kutal - Monster Energy Team Junior, který po celý den bojoval o každou vteřinku s Jirkou Rosíkem - Monster Energy Team Junior, aby v poslední rz dokázal vyhrát juniory celkově o 0,239s. Druhé místo obsadil tedy Jirka Rosík, kterého hodně mrzelo, že prohrál s Vítkem o tak málo. Jirka slibuje odvetu na dalším závodě. Kluci předváděli parádní bitvu. Třetí místo v cíli Tomáš Mudřík - Grifone Junior, nedokázal útočit na první dvojku a tak si pohlídal třetí místo. Čtvrté místo Josef Jandouš jun.. Páté místo slovenský jezdec Martin Meszáros, který byl zároveň vyhlášen nejlepším jezdce pořádajícího klubu RC Hodonín, šestý Jakub Kašný a sedmé místo Michal Zahradník jun.
Junioři předváděli parádní souboje po celou dobu závodu, jedou férově, rivalita je vysoká, ale dokáží se přes neúspěchy v rz a rally přenést a brát to s nadhledem.

2WD
ilustrativní fotografie V roli favorita do závodu vstoupil Petr Sekula, ale doplatil na špatnou volbu pneu a díky tomu na každé rz-tě ztrácel drahocenný čas. 1 místo si tak v Hodoníně vyjel Jirí Pavlík - JPK Racing, který letos dokázal poprvé vyhrát, jel čistě a za svými zády udržel druhého Romana Seiferta - Pegas Rally Team, který se tentokrát nepotýkal s technickými problémy a v pohodě si dojel pro druhé místo. Třetí hlavně díky pneu Petr Sekula - SEKi Motorsport. 4 místo Martin Bartík - WB Racing, 5 místo Martin Jakubů - WB Racing, 6 místo Tomáš Grebeníček - Gerd Rally Team.

Po skončení závodu se část jezdců přesunula na motokárovou dráhu do Hodonína, kde se uskutečnil po menším hecování závod o nejrychlejší kolo.
Jako starý harcovník se ukázal Martin Mudřík a dokázal k závodu vyhecovat ostatní jezdce co se přišli pouze podívat. Venkovní dráha v Hodoníně je úplně o nečem jiném než dráha ve Zlíně, trať není rovná, jsou tam místa které uskakují, komprese. Bylo opravdu těžké udržet rychlou čistou stopu bez chyb.

Výsledky mini závodu motokár:

1. Martin Mudřík - čas 46,90 ilustrativní fotografie
2. Jiří Pavlík - čas 47,35
3. Petr Sekula - čas 47,85
4.Tomáš Lysák - čas 48,48
5.Karel Bajza - čas 49,18
6.Roman Seifert - čas 50,02
7.Jakub Mezírka - čas 50,71

Fotky od RC Club Čistá
Video od Romana Seiferta
Video od RC Club Čistá
Fotky z motokár od Tomáše Mikla

Tomáš Mikl
Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o