Nepříhlášený uživatel

5. UNIMARCO rally report

ilustrativní fotografie
17.října 2023

5. UNIMARCO rally report

Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com

5. UNIMARCO rally 2023 - fotogalerie od Tomáš Mikl



Rozhovory s jezdci po skončení závodu

UNIMARCO David Morbicer - Za mně bych chtěl poděkovat Unimarcu za možnost opět uskutečnit poslední závod sezony  v tomto areálu, všem klukům za pomoc s přípravou prostor a vedení Unimarca za věcné ceny a pochutiny  pro závodníky jak malé tak ty větší. Dále chci poděkovat ostatním sponzorům společnosti DF Partner, Wuerth a Merlin Plus za věcnou podporu. A také Pohostinství na Osmeku za skvělý bufáč.

Vám všem za šetrný přístup k našemu areálu a příští rok ......Stejné místo, stejné počasí ... Už se zase těším

Matymu blahopřeji k druhému místu v juniorech. Na desítku to sice nevyšlo, ale krásný souboj s Tomem.

Mám radost z celkového výsledku za celou sezonu- postup ze čtvrtého místa na třetí místo v juniorech.

1. Čejchan Martin - Moc dobře jsem věděl do čeho v posledním závodě jdu. Byly tady 2 možnosti - výhra, prohra a nic mezi tím. Samotná výhra ale nestačila, protože jsem musel Šimona porazit alespoň o 5 bodů, což se nakonec povedlo. První RZ byla tragická, protože jsem si nemohl zvyknout na celkem netypickou trať v Intercupu, ale pak jsem se zklidnil a začalo se dařit. Závod jsem si nakonec moc užil. Zázemí, bufet i ceny byly jako každý rok úžasné. Děkuji všem, kteří se podíleli na pořádání tohohle super asfaltového závodu.

Když bych stručně shrnul celou sezónu, tak to byla jedna z nejnáročnějších sezón jakou jsem kdy jel. Celý rok byl plný zvratů na mé i Šimonově straně a řekl bych, že rozhodlo štěstí/smůla v jednotlivých závodech. Dovolím si vytknout nejlepší závod, který byl pro mě paradoxně asi Vest. Naopak závod, který mi letos vůbec nesedl a měl jsem od sebe trochu lepší očekávání byl Michelin na Hvozdné. Každopádně děkuji Šimonovi za super souboje, tátovi za perfektní servis a pořadatelům za jejich úsilí a čas, které věnovali k přípravě jednotlivých závodů a celé sezóny. Už se těším na další rok a na další skvělé závody.

7. Mudřík Jakub - Na poslední závod sezóny UNIMARCO rally jsem se těšil. V pátek hned po škole jsme jeli chystat tratě. Moc se nás nesešlo, ale i tak jsme to měli rychle hotové. V závodu se mně celý den dařilo a sváděl jsem hezký souboj s bratrem o čtvrté místo. Bohužel na startu v poslední RZ se mně rozpadla pravá přední poloosa. Nakonec z toho bylo 7. místo. Jsem rád, že se mně podařilo vybojovat krásné 5.místo za celou sezónu a ještě k tomu přidat titul v juniorech. Zázemí ,občerstvení i ceny byly perfektní.

9. Mudřík Martin - Velkorysé prostředí firmy Unimarco dělá z tohoto závodu jeden z nejlepších asfaltových závodů, které jsem kdy absolvoval. Prostorné depo a perfektní bufet patří již tradičně ke standardům tohoto závodu. Hlavně bych chtěl poděkovat Davidovi a Tomovi za hezky zorganizovaný závod, kterému nechyběly dlouhé a technické tratě.

Tým Grifone šel do závodu s odhodláním udržet první místo v týmech, a to se povedlo i přes drobné technické problémy Kuby. Já jsem se hezky svezl, až na poslední rz, kdy jsem trochu zariskoval s nastavením auta, ve snaze posunout se o jedno místo dopředu. Auto vůbec nefungovalo a byl jsem rád, že jsem uhájil deváté místo. I to beru pozitivně. Do budoucna mám jasno, co tam už nikdy nepojedu.

15. Březík David - 5. ročník UNIMARCO Rally jsem vzal celý jako testovací, protože jsem měl přes jakékoliv umístění zaručené druhé místo v klasifikaci z Juniorů.

Tak jsem měl možnost na asfaltových tratích vyzkoušel různé druhy pneu a nakonec jsem se zjistil, že Pirelli jsou z těch, co k dispozici mám, asi ty nejlepší. Jelikož asfalt na tratích nebyl úplně čistý, tak Pirelli neměli zdaleka takový grip a na časech to bylo velmi znát, ale i tak jsem se pohyboval okolo mého startovního čísla, tak to nebylo zas tak hrozné, jediná povedená RZ byla ta poslední, kde jsem zajel 8. čas. Nakonec jsem dojel 15. celkově a 4. z Juniorů, což beru velmi pozitivně, i když jsem neměl obuté tak kvalitní pneu, které použili soupeři. Závod Unimarco jsem jel teprve po druhé, ale jak tomu bylo po prvé, tak i teď se závody vyznačovaly krásně připravenými tratěmi, super zázemím s bufetem a na závěr, při vyhlášení bohaté ceny pro všechny.

Tím bych chtěl velmi poděkovat všem, kdo se o pořádání a sponzoring tohoto krásného závodu zasloužili.

5. UNIMARCO Rally jsem si moc užil a již se těším na příští šampionát.

18. Kalík Roman - Poslední závod sezony úspěšně za námi. Počasí vyšlo parádně, tratě byli trochu víc běhavé, ale byli super. Během dne jsem se z Radkem Vymětalíkem přetahovali o vteřiny a nakonec v předposlední RZ Radek trefil cíl a tam v poslední RZ už to byla jízda na jistotu. Při neúčasti Tomáše Piknera již bylo jisté že letos titul v kategorii historik vybojuji, tak cílem bylo si závody užít. Všem děkuji za parádní sezonu a závody, těším se na další ročníky a pořadateli poděkování za super ceny a dobrý catering.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o