Nepříhlášený uživatel

5. Z STUDIO rally report

ilustrativní fotografie
6.září 2016

5. Z STUDIO rally report

5. Z STUDIO rally - video od Robin Šiška

5. Z STUDIO rally - video od Kryštof Fadler

5. Z STUDIO rally - video od Roman Seifert

5. Z STUDIO rally - video z pohledu jezdce David Šintál

5. Z STUDIO rally - fotogalerie od Josef Vacek

Rozhovory s jezdci po skončení závodu

1. Kutal Vít - Super závod, líbil se mi a jsem rád, že byly souboje o vítězství. Kvůli vypadlé spojovačce jsem ztratil hodně, ale nakonec jsem to dohnal a výhra se povedla. Tratě byly taky povedené a bavily mě. Takže za mně spokojenost.

3. Pavlát Petr - Nečekané vítězství bylo blízko – asi tak by se dala charakterizovat moje účast na dalším závodě IC. Ráno po příjezdu jsem zjistil, že na webu avizovanou asfaltovou soutěž lze absolvovat jen s vysokým šotolinovým nastavením a tak jsem zase auto předělal na vysoko (skoro). Po první RZ jsem dostal chuť závodit, protože odstup od Vítka Kutala byl minimální. Bohužel hned druhou RZ jsem pojal moc opatrně a ztratil cenné sekundy. Třetí RZ byla shodná s druhou jen prodloužená o asfaltové kluziště a já si řekl, že do toho půjdu po hlavě a kupodivu to vycházelo a byl z toho zase pěkný čas. RZ4 byla nejdelší a jelo se prakticky všechno, tak jsem se hecnul a makal jak za mlada. Druhý čas byl sice o parník za Vítkem, ale o další parník před ostatními a já začínal věřit, že by to druhé místo mohlo klapnout. Když na RZ5 měl vedoucí Vitek Kutal problém se spojovačkou, rázem jsem se ocitl v čele závodu s celkem slušným náskokem, který jsem na RZ6 ještě o něco navýšil. V následující RZ však Vítek Kutal z mého náskoku stáhl polovinu a bylo jasné, že bude tvrdý boj až do konce. S tím vědomím jsem i nastupoval do RZ8. Bohužel hned v lesíku po startu mi vypadlo levé horní přední rameno a s ním i kardan. Chvíli jsem si myslel, že mám jen nějaký klacík zaseknutý, tak jsem to zkoušel rozchodit potáhnutím auta dozadu, ale pak jsem si všiml divného úhlu kola a bylo jasné, že vidina vítězství je v pytli. Zastrčil jsem kardan do unašeče a zaklapl lehce na kuličku horní rameno (občas i bezúdržbová Tamiya bude potřebovat nějakou údržbu, zvlášť když jede každý víkend 2 závody). Bylo na to v hustém lesíku dost blbě vidět a navíc se blížil Tom Mikl. Naštěstí jsem to o zatáčku před ním spravil a vyrazil s tím, že mu musím ujet, jinak ztratíme oba ještě více. V cíli z toho byla ztráta 27 sekund a propad na čtvrté místo. Jsme sice pořád ještě děti, ale už velký, takže brečet nebudem… …kouknul jsem na ztrátu na třetího Karla, vyměnil pro jistotu obě kuličky držící horní ramena a s maximální koncentrací vyrazil na poslední RZ. A povedlo se – alespoň malá záplata na bolístku - porážím Karla Bajzu o 3 desetiny a mám aspoň bronz. Jen mě štve ten dědek vod Pekařů, co v něm díky půjčenému podvozku chytly saze, protože dojel druhý a v posledním závodě to bude mít o celkový třetí flek moc jednoduchý. Jinak jsem se opět ujistil v tom, že podobné školní a sportovní areály jsou na naše závody nejvhodnější ať už díky zázemí, rozlehlosti či vstřícnosti majitelů – prostě super závod v super lokalitě. Jo a abych nezapomněl – Pepo, měl bys potrénovat na kluzkém povrchu – zadarmo Ti tu bednu nenechám.

9. Pikner Tomáš - Dík Tomášovi, který nachystal kvalitní závod s těžkými a technickými tratěmi, které byly hodně o přesnosti a klidné jízdě, ale na to jsem přišel až po páté RZ, kdy jsem výrazně zasáhl do nastavení auta, které jsem hodně změkčil a zpomalil, ale kupodivu jsem výrazně zrychlil – naštěstí, protože hrozilo, že mě porazí Wartburg. Také velká gratulace, Víťovi, jako absolutnímu vítězi a Tomáši Mudříkovi, Pepovi Jandoušovi a Martině Pekařové za celkové vítězství v jejich kategoriích.

10. Mikl Tomáš - Každý rok se těším na zadní pasáž na šotolině, když jsem před měsícem viděl jak zarostla tak jsem si říkal, že je to velká škoda, Tomáš Lysák odvedl velký kus práce a za to mu velké díky. Traťově je tento závod super, mix povrchů v jedné rz, je to zábava. Díky velké konkurenci, která se sešla na startu je to všechno o drobnostech, já zvolil Dashe a po závodě si nejsem jistý jestli to byla úplně správná volba, když jsem viděl časy Toma Piknera a na konci skončil mezi dvěma auty sk.H  na neupravených Blokách. Gratuluji letošním mistrům IC a těším se na poslední závod, kde si to chci užít a zkusit urvat pořádnou porci bodů do celkové klasifikace, kdy je ještě šance na posun v tabulce nahoru.

11. Holínek Michal - Tento závod jsem jel poprvé a hodně jsem se těšil, protože bylo avízováno, že je to asfalt a místy šotolina. Ano věřím, že organizátoři odvedly kus práce a tratě byli hodně těžké, dlouhé a skvěle připravené. Jen mě ale mrzí, že se většina RZ jela stranou šotoliny. No na příští rok, budu lépe připraven, protože už vím co čekat. Samotný závod byl velmi náročný a snažil jsem se bojovat co to šlo, nicméně Tom v posledních RZ zatáhl a tak jsem to už vzdal a dojel to vklidu. Bohužel tento rok ten titul v Historikách nebude, ale tak třeba příští rok. Tomovi gratuluji k vítězství a děkuji za krásný souboj.

12. Kalík Roman - Pěkné závody. V závodě jsem se snažil držet z Michalem a Tomášem, ale nějak to nešlo. Do dalšího závodu budu muset zkusit změnit nastavení tlumičů, aby mě kluci na tak hrbolaté trati moc neujížděli. Podařilo se mě ukrojit 4 body na Pepu Vacka a tak se to budu snažit zopakovat na posledním závodě na garážích, abych poskočil v celkovém hodnocení před něj.

22. Hostinský Lukáš - Všem organizátorům děkuji za perfektní závody. Na závod jsem se moc těšil, protože málo kde se jezdí tolik různých povrchů v jedné erzetě. Tento faktor společně s nadstandartní délkou erzet dělá ze závodu nezapomenutelný zážitek.

24. Jandouš Marek - Trať byla super jako vždy jen s travnatým přejezdem jsem měl potíže. Semtam rozhození v zatáčce díky písku, ale jinak super rally. Se svým místem jsem spokojen a doufáme že půjdu pomalu ale jistě nahoru.

37. Dalajka Stanislav - Krásně připravený závod, moc se mi líbilo i spojení RZ dohromady s velkým nájezdem, takže díky pořadatelům. Můj výkon strašný, auto zase stávkovalo... , tak snad ve Zlíně.

41. Zapletal Dominik - Závod byl pro mě parádní, moc jsem si ho užil. Po 3.RZ jsem sice na Kubu docela ztrácel, ale pak jsem zabral a jsem rád že se mi ho podařilo porazit. Auto a obutí fungovalo, RZty byly super. Těším se na poslední závod, závěr sezóny bude ještě napínavý.

53. Kalíková Karolína - Tratě se mě moc líbily, ale byly moc dlouhé ( hlavně ta čtvrtá 12 minut. V neděli mě tak bolely nohy, že jsem nevěděla jestli mám sedět, nebo si lehnout a tak jsem raději z taťkou jeli na vyjížďku z veteránem.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o