Nepříhlášený uživatel

6. Sheron rally preview 2

ilustrativní fotografie
13.května 2015

6. Sheron rally preview 2

Už za dva týdny se rozjedou po trati v Nedachlebicích soutěžní speciály. Všechny jezdce čeká stejně jako loni devět rychlostních zkoušek. Stejně jako loni se bude startovat po 30 vteřinách a stejně jako loni se pátá rychlostní zkouška - Grupo Marques pojede jako okruhová se startem po jedné minutě - se speciální prémií. Změnou budou jen u RZ 6 a 7, které budou proti loňskému ročníku o kousek delší. Ale stejně jako loni se díky sponzorům všichni jezdci můžou těšit na vyjímečné ceny.

Fond mládeže a sportu Zlínského kraje, Pivovar Hrádek a firma Sheron připravila pro všechny jezdce následující překvapení. V každé kategorii se bude losovat o novou karosérii. Bude celkem k dispozici pět nových karosérií pro kategorie dívek, juniorů, historiků, F2 a WRC a tři stejné, nové karosérie pro losovaný tým. Jezdec se losování může zúčastnit vždy jen v jedné kategorii, a za tým. Přesné pravidla i rozdělení do skupin bude známo po uzavření startovní listiny a vytištěno před závodem. Zjednodušeně stačí říci, že bude osm nových karosérií. Tyto ceny nám pro Vás umožnil získat Fond mládeže a sportu Zlínského kraje. Pro jezdce na stupních vítězů si firma Sheron připravila dárkové tašky a pro nejlepší starší 18ti let v kategoriích F2 a Historik má pivovar Hrádek připravenou hořkou odměnu. Samozřejmě budou i ceny od Intercup Zlín - trička a další ceny od sponzorů celého šampionátu firem Ortex a Z Studio.

Závod ale není jen o cenách. V loňském roce do závodu odstartovalo 58 jezdců, z toho 20 juniorů. Sjeli se jezdci z celé české a slovenské republiky. Čas prvního - Davida Mišalka - 25:14. Čas posledního Martina Karlíka - 45:56. V letošním roce předpokládáme prodloužení závodu o cca dvě minuty. Tratě jsou připraveny, nebo se v průběhu těchto dní připravují a vylaďují. Nečeká Vás nic nového, proto vězte, že stejně jako loni se projedete po Jahodovém kopci, Hadím kopci, po kamínkách (dnes už, za ty roky, hodně vyházených a vyčištěných), úzkou pasáží uvnitř hlavní tratě. Tunel na Grupo Marques, který někteří rádi přeskakují, jiní skoro podlézají. Rybníček, který stále ještě nemá jméno, banánový kruhový objezd i "X-Games" skok. Všechny tyto a i jiné pasáže pak pospojovány šotolinovými cestami. Po zkušenostech z předchozích let i 6ti hodinového závodu je trať průjezdná do velkého deště. Takže jen případné extrémní počasí by mohlo závod odložit. Doufejme však v jasnou oblohu a mírný vítr.

V osm hodin ráno v sobotu 30.5.2015 se otevře brána v Nedachlebicích a od 9:15 Vás čeká prezentace. Protože předpokládáme opět hojnou účast jezdců, připravil si pořadatel novinku. Shakedown bude rozdělen na dvě části. Prvních deset minut budou jezdit auta se startovním číslem vyšším než 30. (tedy 31 a výše). V dalších deseti minutách jezdci s nižšími startovními čísly. Toto novinkové rozdělení kopíruje shakedowny skutečných závodů a mělo by Vám umožnit více otestovat nastavení Vašich speciálů. Start a cíl testovací RZ bude vždy oznámen. Všechny časy i oficiální čas závodu bude připraven na vývěsce (vlečce).

Přibližně v 17:00 odpoledne bude známi vítězové všech kategorií na VI.Sheron Rally Nedachlebice 2015. Budeš to Ty ?

Výsledky foto video z minulého ročníku
pořadatel
Josef Jandouš
Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o