Nepříhlášený uživatel

6. Z STUDIO rally report

ilustrativní fotografie
4.září 2017

6. Z STUDIO rally report

Rozhovory s jezdci po skončení závodu

2. Pavlát Petr - Do Štípy jel náš tým v silném složení a čekali jsme bednu, což se také splnilo J. Já jsem podcenil soupeře a pneumatiky a Pepa to měl od první RZty vychytané. Dal nám hned na RZ1 takovou oblož, že jsem na něj musel nasadit kontrolu. Ale jel i dál skvěle a po právu si zasloužil vítězství. Já jel od začátku řezané hodně měkké rallyblocky, což mělo za následek jízdu hodně smykem a zvlášť na asfaltu jsem hodně ztrácel. Taky jsem si nastavil auto moc vysoko a moc natvrdo a v tomto nastavení doprava zatáčelo na fleku a doleva bylo nedotáčivé. Vše (včetně pneu) jsem předělal před RZ7, kterou jsem ale na dashích pojal jako stíhací jízdu a asi 3x jsem se koulel. Poslední 2 RZ už byly O.K., ale ztrátu se už stáhnout nepodařilo. Vítek byl na tom s pneu asi ještě hůř a navíc měl v předposlední RZ problém a proto se mi podařilo zůstat před ním, což považuju za úspěch. Lokalita je to moc pěkná a pořadatelé opět připravili rozsáhlou trať, za což jim patří dík.

8. Mikl Tomáš - Do závodu jsem šel, že to bude čistě asfaltové a zkusil změnit nastavení auta, celou dobu jsem se ho držel, ale časy nepřicházely, takže to nebyla správná volba. Umístění nakonec slušné, ale časová ztráta byla velká. Po shlédnutí videa kde auto moc neposlouchalo jsem si zapsal, že tady teda nezkoušet ztvrdit auto, ale spíše ho zvednout a jet měkčí nastavení.

10. Holínek Michal - Závod dopadl dle očekávání, protože nejeli dva další konkurenti, poprali jsme se o bednu ve třech. Jakub jede skvěle a každou RZ jsem ztrácel, ale s Romanem to byl zajímavý boj. Na začátku jsme jeli přibližně stejně, ale pořád mi trochu ujížděl, protože jsem dělal moc chyb. Rozkaz zněl jasně - dojet před Romanem - a tak jsem zabral, udělal jsi drobný náskok a pak jsem to chtěl jen držet. Roman ale měl nějaké problémy s diferákem, tak bylo rozhodnuto. I tak jsme si pěkně zajezdili a trať byla letos lepší, než loni. Bylo to dobré svezení po delší době.

13. Kalík Roman - Pořadateli poděkování za pěkné závody a pěkně připraveny tratě. Na začátku jsme se drželi s Michalem ve vteřinkách na dostřel Jakubovi, ale došla osudná RZ4, kde jsem udělal spoustu chyb a RZ5 kde mě začal zlobit diferenciál ( Při závodě jsem myslel, že to je přední. Doma jsem to rozdělal a problém byl ze zadním diferenciálem vůbec nefungoval - takže předhrab :)  ) . Od RZ 5 bylo jen dojet a tak Jakubovi Gratuluji k prvnímu místu. Michalovi i Jakubovi za pěkný souboj teda jen v těch 3RZtách co auto fungovalo.

37. Pavlát Ayrton Alex - Na závody jsem se moc těšil a musel jsem být hodný, jinak bych jet nemohl. Před závodem jsem hodně trénoval, postavil jsem si sám každý den jinou trať a tak jsem si věřil i na stupně vítězů. Bohužel jsem asi 10x zabloudil, protože jsem jel tak rychle, že mi navigátoři nestačili a tak jsem občas uhnul někam jinam. Jednou než mě doběhli, tak jsem stačil projet asi dalších 20 zatáček úplně jiným směrem. Taky jsem se zlobil, že se nejede v lese, protože mi táta říkal, že se pojede i v lese a na to jsem se moc těšil, protože se tam práší a dělá to smyky. Hodně jsem se toho naučil a dal hodně pusinek Marušce na kterou se zase příště těším.

Jandouš Josef -V pěkné lokalitě, konečně vynechané ty šotolinové přejezdy a kořeny. Čekal jsem skvělý závod. Za sebe můžu říci, že byl.V prvních dvou RZ jsem držel s Davidem krok ve dvoukolkách. Na třetí jsem přezul na předek ostřejší gumy a měl jsem skvělý pocit z výjezdů na šotolině v úvodní části RZ. Takový ten, kdy víte, že to skvěle drží, jede a bude to dobrý čas. Bohužel jsem to přehnal v posledním výjezdu na chodník a přímo trefil autem zvýšený patník. Auto si trošku couvlo, asi by to i přežilo, ale jak jsem jej dobíhal, nakopl jsem ho zezadu znovu nohou a znovu na ten samý patník. Vyskočilo a přední kola se rozjela do V. Bylo jasné, že jsem skončil. Ulomil jsem úchyty ze serva. Zůstaly se šroubky na držácích. Protože jsem nejel ani na body, ani pro celkové hodnocení kategorie F2, neopravoval jsem a kochal se ze skvělé jízdy ostatních.

U ostatních závodníků naší rodiny byl závod obtížnější.

Dcera dostala poslední sjeté rallyDash, v průběhu závodu je ještě více sjížděla až poslední RZ jela skoro na slikách. Ale statečně bojovala. Martina jede skvěle a vyrovnat se jí, znamená pro Marii plnou koncentraci po celou dobu RZ. A tady máme ještě rezervy. Mimo jediné RZ (kde si snížila výkon o 10%), vždycky několikrát chybovala, převracela auto, vyjížděla na schodišťáky. Čas pak byl vždy mimo její možnosti.

A syn jezdí jak na tobogánu. Jeho výkony jsou podřízeny prvním metru zkoušky. Když neudělá chybu, je schopen jet do desítky celkově. Když v úvodu udělá chybu, snaží se to dohnat a dojíždí kolem dvacátého místa. Takže testoval pneu a až v poslední RZ jel normální čas (nebo spíše ten, který bych od něj očekával).

Čeká nás asfaltový Michelin. Mládí se těší (kopečky na Hvozdné na ně byly příliš), stáří se strachuje (měl jsem rád kopečky na Hvozdné).

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o