Nepříhlášený uživatel

7. Z STUDIO rally 2024 report

ilustrativní fotografie
12.května 2024

7. Z STUDIO rally 2024 report

Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com



7. Z STUDIO rally 2024 - video od Jaroslav Kovařík



Rozhovory s jezdci po skončení závodu

1. Čejchan Martin -
První závod v Z-Studiu byl opravdu jedinečnej. Nezačal pro mě vůbec dobře, když jsem po 1. RZ kvůli zasekávajícímu přednímu kolu při zatáčení byl až na 20. místě. Začal jsem tedy stíhací jízdu a když jsem byl po asfaltové části 10s za Šimonem měl jsem stále naději, že se to povede. Šotolina mě nakonec mile překvapila a podařilo se mi zvítězit.

Počasí se vydařilo, ale možná bylo až moc velký teplo :) Zázemí taky fajn a klidně by mohly být příště RZty na asfaltu ještě delší. Takováhle změna povrchů mi vůbec nevadila, je to příjemný prvek na okořenění závodu. Na šotolině se mohlo stát cokoliv a tak nebylo rozhodnuto už v půlce závodu.

Děkuji všem za super závod, moc jsem si to užil. Pořadatelé odvedli skvělou práci a i ceny byly moc povedené. Díky!

13. Mikl Tomáš - Začal bych tím, že máme konečně svoji stálou trať. Dopoledne na asfaltu bylo hodně horké, přímo spalující, snažil jsem se, ale nestíhal jsem, na mě až moc rychlá trať. Přesun na odpolední šotolinu se povedl, ale ztráta z asfaltu už byla velký, o body už bojovat nešlo, tak jsem to už jen projel bez většího zápalu boje. Díky pořadatelům za závody, těším se co s novou tratí do budoucna vymyslíme.

16. Kalík Roman - podlouhlé době se v jednom závodním dnu jeli 2 odlišné povrchy a tím to bylo zajímavé . Asfaltová a šotolinová část byla parádně nachystaná a délka tratí byla tak akorát . Vše fungovalo a tak jsem se soustředil na čistou a rychlou jízdu . Po přechodu na šotolinovou část jsem nechali asfaltové nastavení a vcelku se s tím jelo bez větších problémů . A jen mě mrzí neudržení se v první 15 :)

Pořadatelům velké poděkování za precizně postavené tratě .

A jen bych chtěl apelovat na soutěžící že kuželíky by se měli objíždět ne přejíždět . Je to vidět na mém videu z první RZ .

https://youtu.be/GvqzWilp6g0

32. Šíma Petr - Tratě pěkné,přiměřeně dlouhé.Jak asfalt,tak šotolina.Počasí vyšlo dokonale,ceny perfektní.Některé retardéry považuji za zbytečně utažené.Že bychom to neuběhali,když jsem se ani já v mých 58 letech pořádně nezadýchal?Za rozumné jsem považoval,že podle propozic Moravia cupu(MC)nebyly omezené pneumatiky,zřejmně aby závodníci bodující v MC nebyli znevýhodneni v pořadí Intercupu.Že to není podle pravidel MC upozornili po předání vozů do ÚP závodníci,kteří sice nečtou propozice,zato dokonale ovládají pravidla MC.Tak pořadatel po jejich upozornění a rozpor pravidel MC s propozicemi Z--Studia na stránkách MC omezil pneumatiky v kategorii Veteran,v ostatních kategoriích neomezení ponechal podle propozic MC.Tím došlo k znevýhodnění kategorie Veteran v celkovém pořadí  obou šampionátů.Až po závodé pořadatel nezapomněl propozice Z-Studia přepsat.Z tohoto pohledu se mi spojení závodů Intercupu a Moravia cupu zdá poněkud nešťastné.

38. Šupka Tibor - Zavod bol velmi super, vyhovovalo mi, že som to zo Slovenska nemal ďaleko. Čo sa samostatnej dráhy týka, asfaltová bola super, ale šotolinová mi vôbec nevyhovovala. Problémom boli pásky ktoré sa často zahakli o stlpiky karoserie, a potom zaražky ktoré držali puklice, ak sa ich model dotkol, hned sa zahakol a musel som ho napravat.. Bolo by tiež podla mna vhodnejšie a na tom sme sa zhodli viacerí, ak by bola trať spravená tak, aby sa v ramci každej RZ išiel povrch, jak asfalt tak šotolina zároveň.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o