Nepříhlášený uživatel

8. Sheron rally report

ilustrativní fotografie
29.května 2017

8. Sheron rally report

8. Sheron rally - video od Petr Šíma

8. Sheron rally - druhé video od Roman Seifert

8. Sheron rally - první video od Roman Seifert

8. Sheron rally - video od David Kubeš

8. Sheron rally - fotogalerie od A-Sport rally team

8. Sheron rally - fotogalerie od Josef Vacek

Rozhovory s jezdci po skončení závodu

3. Mudřík Tomáš - Super závod, až na pár poruch při testování auto fungovalo výborně a k výsledku není co dodat. První bedna v Intercupu, pokud nepočítám volné podniky. Bohužel, trošku mě zklamalo umístění v týmech,ale jak se říká, každý den není posvícení. Tratě byly jako každým rokem dobře připravené, za to patří velký dík Pepovi a jeho rodině.

4. Trnka Victor- Konečně jednou to počasí zklamalo a hned to byl mnohem lepší závod, i když samozřejmě gumy hrály velkou roli. Při shaku jsem zkusil piny a jelo se na nich blbě, pak jsem zkusil Blocky z Číny a bylo to lepší, pak stačilo lehce pootočit klíčkem a fungovalo to skvěle! Na druhou RZ se málem nepovedlo nastartovat auto, ale pak stejně vytuhlo a nechtělo se mu ani hnout. Po skoro kompletní výměně elektroniky se jelo ještě lépe, ale bylo tak strašně moc chyb, že ty časy byly prostě mizerný. Snaha smazat deficit v gumách se tak psotupně obracelo ještěve větší ztrátu. Postupně bylo jasné, že na bednu to nebude ani s pomocí chyb kluků přede mnou, a tak se vše soustředilo na vyhrání poslední RZ. Z minulosti tu mám velmi špatné vzpomínky na tuto RZ a ani letos tomu nebylo jinak :/ Po předposlední RZ jsem si zvýšil výkon o 10% a říkal si, že výš to dávat nebudu nebo to dopadne zle. Pár minut před startem jsem neodolal pokušení a najendou bylo nastaveno o dalších 15% víc. A už svítilo 100%! :D Po startu jsem netušil jak se pojede a celkem to šlo, málem jsem se přetočil, ale ustál jsem to, všechny tři velké skoky se povedly na jedničku z hvězdičkou a lítal jsem docela dost daleko. Užíval jsem si to, ale postupně jsme se hlavně soustředil na stopu auta a už jsme opět zapomněl na své nohy :( Tudíž jsem o něco zakopl a zase sletěl na zem, jak tu mám v oblibě. Bohužel jsem nestačil dostatečně uřídit auto a narazil jsem na kostku, musel jsem couvat, a na této velmi rychlé RZ je ztráta v několika skundách. V hlavě mi probliklo, že RZ nemám šanci vyhrát, jako ještě nikdy se to nepovedlo. Ale po příjezdu do cíle s časem něco přes 55s jsem jen zíral, že to je pořád dost skvělý čas! A nakonec se to konečně povedlo! :) Radost z toho byla veliká, ale ještě větší radost byla, že Fanda zajel v této RZ 3. čas, což jsem vůbec nečekal. Samozřejmě tím úplně nejlepším bylo vítězství Martina absolutně! Ukázal, že už na to má i stabilitu a dokázal s přehledem vyhrát i s pentlí za fotobuňku. Skvělý výledek tím pádem i pro tým, kde jsme ze dvou startů dvakrát vyhráli :D A gratulace taky Vítovi a Tomikovi za super souboje alespoň v RZtách, kde to občas bylo dost těsné! :) Uvidím, co pojedeme dále, ale doufám, že seženu nějaké angažmá na 6ti hodinovku. Snad nějaké nabídky přijdou na stůl :) Díky za krásný závod a výborné jídlo.

5. Bajza Karel - Hned na úvod bych chtěl poděkovat Pepovi za excelentní závody. Zázemí je zde asi nejlepší za celý rok. Musím smeknou i před jeho ženou, že se o nás tak pěkně starala. Na Sheron přijede vždy velká konkurence, takže jsme zde nikdy neměli dobré výsledky. Letos se nám zde ale kupodivu dařilo, ikdyž se jelo neskutečné tempo. Jediné zaváhání nastalo na RZ7. Naštěstí konkurence zaváhala na následující RZ a my už to zdárně dokončili. S výsledkem jsem spokojen. Snad se v Nedachlebicích bude dařit i příště....

6. Zámečník Lukáš - Jelo se neskutečného tempo a můžu říct, že jsem težce (ne)stíhal. Stále bojuji s nastavením vozu na šotolinový povrch. Během dne jsem auto nějak vyladil, ale stále to není ono. Musím pořídit jiné pružiny. Nevím, jestli mám být s výkonem spokojený nebo naopak, každopádně Jandoušovic rodině patří veliké DÍK za super připravené závody, které neměly vůbec žádnou chybu.

10. Mudřík Martin - Atraktivní tratě. Velmi dobré zázemí. Tradičně silná konkurence. To byly důvody, proč jsem se na závod těšil. V týdnu jsem se jel podívat na tratě a chtěl se dostat do závodního tempa. S autem jsem neujel ani metr. Zjistil jsem, že mám po závodech v Praze protočený přední dif a zadní řemínek držel jen na heslo. Tom zase protočil dvě poloosy. No prostě se dařilo. Bral jsem to, ale pozitivně. Raději to zjistit při tréninku, než v sobotu ráno. Na startu bylo vše opraveno a dabl na první RZ byla fantazie. Kdybych věděl, že je to poslední co se ten den povede, tak bych si to víc užíval. Na dvojce už to tak slavné nebylo a na trojce už bloky nefungovaly vůbec. Čtverka na dash pneu super, ale auto zatáčelo moc brzo a já trefoval kolíky. Na sedmičku jsem dal druhou baterku, bohužel byla vadná a auto se snad pětkrát zastavilo. Na osmičce jsem hned po startu ztratil přední kolo. Už jsem šel na start, že to balím. Jak jsem zvedal kolo, uviděl jsem matičku na trati, náhoda. Rukou jsem to našruboval a pustil jsem se do stíhání Kamila,který mě mezitim předjel. Výsledné desáté místo je na tu katastrofu ještě dobré.

12. Pikner Tomáš - První místo v historicích jsem skutečně nečekal. Kluci jsou hodně rozjetí a já jsem po dlouhé zimní a jarní pauze čekal, že dostanu velký obklad. Nicméně na autě už nemáme moc co vylepšovat a tak jsme se rozhodl pořešit a odlehčit mezičlánek mezi vysílačkou a autem. A ono to pomohlo. Jinak chci pogratulovat všem třem klukům Martinovi, Vítkovi a Tomovi k prvním třem místům v celkovém umístění. Jde vidět, že mládí se dere v před. Sheron patří k mým nejoblíbenějším rally v celém šampionátu a vždy se do Nedachlebic hodně těším. Chci Pepovi a celé jeho rodině poděkovat za krásně strávenou sobotu a super závod. To co vybudoval na zahradě je unikát.

13. Mikl Tomáš - Jezdím tu rád, ale je to pro mě hodně specifický závod na který jsem nenašel recept ani letos. RC zahrada je super, tratě se mi líbí, zázemí a občerstvení není co vytknout, každý rok se tu sejde parádní konkurence, takže se jede hodně rychle hned od začátku. Do půlky závodu jsem se ještě držel a bojoval o body. Pak jsem přezul a to byla chyba, gumy mi nesedly a ztratil jsem kontakt se soupeři, k tomu ještě nepovedená předpolední rz-ta a bylo vymalováno. Velká gratulace Martinovi k prvnímu a Tomášovi k třetímu místu, jen tak dál.

14. Kalík Roman - Pořadatelovi poděkování za pěkné tratě a perfektní občerstvení. Se závodem jsem spokojený a umístění na druhém místě v kategorii tak též, klukům z kategorie děkuji za pěkný souboj až dokonce a Tomovi gratulace k prvnímu místu v kategorii je vidět že odlehčení udělalo své. :)

16. Holínek Michal - Tato lokalita je na mě hodně rychlá a málo technická, asi i proto se mi zde nikdy nějak moc nedaří a to samé bylo nyní. Je pravdou, že zase rýpu do auta a dělám nějaké změny, na které si zatím zvykám. I tak mi kluci ale ujíždí a recept na ně na šotolině zatím nemám. Možná je i problém v pneu, kdy mě už nezbývá nic jiného než jet na čínských a kluci ještě mají ARP blocky. Hold každá vteřinka k dobru. Další závod bude asfalt, tak uvidíme jak budu nachystaný tam. Tomovi gratuluji k vítězství, hlavně po takové pauze předvedl, že umí jet stále rychle. Zároveň děkuji za bufet, který byl opět super. Pořadatelsky to bylo super, ale ořezal bych stromky!

27. Mudřík Jakub - Moc děkuji za závod. Líbila se mně trať, moc dobře mně fungovalo auto. A také s výsledkem jsem moc spokojený.

30. Vymětalík Radek - Výborná organizace a perfektně připravený závod. Startoval jsem tady poprvé a chvili mi trvalo,něž jsem si zvykl na místy hodně nízko rostlé větve stromu. Od historiků jsem dostal slušný obklad, ale jinak jsem si to na zahradě užil i jako divák při pohledu na jízdu kluků z Čech. Rád se sem příště vrátím.

43. Pikner Tomáš jun. - Na Sheron jezdím moc rád. Strýc Pepa tu má krásné tratě, které mě baví. Nejlepší RZ byla poslední  Grupo Marques. Moje umístění v juniorech nic moc, ale do příště potrénuji.

45. Morbicer Matyáš - Moc jsem se těšil na tyto závody, jel jsem je poprvé a moc se mi líbily, tratě mně vyhovovaly a navíc krásné třetí místo v super  juniorech. Organizace super, krásné zázemí a úžasné počasí ....Moc děkuji.

48. Baďura Jan - Velmi dobré závody, skvělá organizace i prostředí. Nejvíce se mi líbila poslední RZ. Mám radost, že se mi letos podařilo dojet všechny závody, kterých jsem se zúčastnil. Bylo to prostě bezva.

52. Kalina Marek - Velice hezká rally, hezky nachystané, sympatické zázemí, trať poměrně rychlá, zábavná. Člověk si tam i celkem zaběhal. Počasí na jedničku. Za mne spokojenost, ikdyž se svým výsledkem už tolik ne. :-) 

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o