Nepříhlášený uživatel

9. Sheron rally report

ilustrativní fotografie
2.srpna 2018

9. Sheron rally report

Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com





9. Sheron rally - fotogalerie od Josef Vacek

9. Sheron rally - fotogalerie od Michal Holínek

9. Sheron rally - fotogalerie od Tomáš Mikl



Rozhovory s jezdci po skončení závodu

1. Trnka Victor - Tento závod jako jediný pravidelně jezdím od roku 2013 v Intercupu, ale nikdy se mi ho nepodařilo vyhrát. Dokonce ani tentokrát to nevypadalo moc nadějně, ale hlavní bylo se připravit na dvoukoly následující týden a hlavně zkusit projet takovou tu "hustou" RZ 3x kolem bez pádu nebo jiných kaskadérských kousků. Bohužel počasí toto přání celé zkazilo, ale pokaždé se mi na tomto závodě líbí, protože ta trať fakt nemá obdoby a opravdu super práce ode všech, co se na přípravě podíleli! Muselo to být hrozně úmorný, ale výsledek stál za to, takže DÍKY! Pak ale musím poděkovat ještě Fandovi, že si vybral jet se svoji předokolou a jeho skvělý speciál s pohonem všech kol mi Aleš půjčil. To auto bylo doslova dokonalý a jída s ním boží. Pak už se není moc čemu divit, že Martin s tím letí, tak jak letí... Zase jsem si připadal, že ten limitující faktor jsem já a ne auto. Náš cíl byl jasný, vyhrát v týmech, porazit Vítka a pak zase pár hodin v autě :D Bohužel se to nepovedlo, což mě mrzí, protože Martin jel lehce mimo dosah a jednoznačně si zasloužil stát tam, kde jsem ho po skvěle odjeté poslední RZ vystřídal já. Tahle výhra byla hodně se štěstím, ale i přes to se povedlo vyhrát v týmech a proto tu jsme a jezdíme. V plánu máme jet už jen jeden závod a poslední nejspíš vynechat, protože máme dostatečný náskok. Tím pádem to bude nejspíš i boj o titul, na který se těším, ale to bude spíš v případě, že budeme mít na Vítka dostatečný náskok, což tak jisté už není, protože jede s náma uplně vražedně rychlé tempo, kde rozhodují hlavně chybky. Díky a za rok zase pod švestkama :)

6. Pavlát Petr - Na závod jsem se těšil s představou, že bugina by mohla na tomto uskákaném povrchu mít navrch. Bohužel bugina se starou řídící jednotkou (se mnou) nejela tak rychle, jak jsem myslel a proto byl výsledek jaký byl. Obdivuju Martina Mudříka, který se rozjel úžasně, protože dle mého názoru já i Pepa Pekař jsme měli skvělý podvozek, ale handicap oproti mládí v podlézání větví a rychlosti běhání za živé ploty apod. O to víc vynikne Martinův výkon. Už se těším do Třemošné na poslední závod MČR 4WD, kde se s Martinem utkáme o titul v kategorii 4, stejně tak jako se Vít Kutal a Martin Čejchan utkají o absolutní titul Mistra ČR (pro oba to bude premiérový). RC rally v Čechách je částečně na ústupu a na Zlínsku a severní Moravě naopak závodníků přibývá a stále se zlepšují. I proto mě potěšil fakt, že po problémech Martina Čejchana dokázal zabojovat Victor Trnka a nakonec se štěstím udolal nejlepšího místního borce a na Sheronu zvítězil. Jinak tratě připravené skvěle i v tom tropickém počasí, jen ošetřit stromy tak, abychom mohli pod nimi běhat muselo dát hroznou práci. Myslím, že bychom za to měli všichni smeknout před Pepou Jandoušem a jeho rodinou, protože je to nespočet hodin strávených přípravou a je skvělé, že takoví lidé existují a jsou ochotni tomu pro nás všechny ten čas věnovat. Vím o čem píšu, letos jsem měl na zahradě 36. ročník závodu 24 hodin Le Mans bowdenem ovládaných modelů a ač to mám rád a celý život tím žiju, tak jsem si řekl, že už byl poslední, protože na to je potřeba mít neskutečnou energii a chuť to pro druhé 14 dní připravovat a týden uklízet a už to prostě nedávám. Proto obdivuju a vážím si všech, kteří to nevzdali a makaj dál, aby se jiní mohli bavit.

13. Jandouš Marek - Konečně po dotáhnutí a dokonalé kontrole všech šroubků na autě se nic nerozsypalo. Tomu tedy i odpovídal výsledek. Začíná se mi vcelku dařit jen to chce doladit některé malé změny v jízdě, každopádně auto se chovalo jak mělo. Tratě byly nachystané hezky a dobře jsem si zajezdil dokonce i konkurence byla veliká.

17. Pikner Tomáš - Super závod. Areál u Pepy na zahradě je unikát a vždy se sem hodně těším. Škoda jen počasí, které rally výrazně zkrátilo. A pak, že v Nedachlebicích neprší!! Také musím pochválit zázemí, bufet s Janičkou byl opět bezchybný. Na mém výkonu a prvním místě v historicích měl tentokrát velkou zásluhu Martin Mudřík, který mě před závodem dal dohromady auto a udělal skvělé nastavení se slovy, že větší šrot už dávno nespravoval.

21. Holínek Michal - Na závod jsem jel naprosto nepřipraven, prostě nějak přestává být čas. Podle toho to taky vypadalo, první RZty celkem rozvážné, pak jsem v jedné zabral a hned v další urval tlumič. No a bylo dobojováno, bohužel tlumič se nepodařilo opravit, takže jsem rád, že se závod hned po další RZtě pro silný déšť ukončil a já to tak ustál na 2. místě v kategorii. Tomovi gratuluji k vítězství a nejspíš tedy rozhodne další závod, rád bych ten poslední jel zase v hlavní kategorii, tak doufám, že tam zase budu mít nějaký náskok v bodech. Jinak nejvíce chválím bufet!!! Prostě paráda a více není co dodat.

29. Sekula Petr - Po delší době jsem oprášil své PORSCHE a vydal se na šotolinový závod 2WD. Tratě byly připravené perfektně a závod jsem si užil a technika vydržela až do cíle této safari soutěže. Škoda toho deště, který závod předčasně ukončil, ale i tak jsem rád za 2.místo v kategorii při pěkné konkurenci. Další start plánuju na poslední soutěži v garážích, která je taky má oblíbená.

DNF Jandouš Josef - Jak člověk může komentovat závod, ve kterém už potřetí za sebou nedojel. A navíc díky DNF přišel už natrvalo o první místo v celkovém pořadí 2WD letošního ročníku. Tentokrát byla na vině ukroucená poloosa hned v první rychlostní zkoušce. To asi k závodu samotnému vše.

K přípravě bych uvedl jen to, že už nikdy více SHERON v létě s plnými trnkami. Jejich vyvazování a vyhrabávání zabralo navíc 50 hodin veřejně prospěšných prací ve vedru. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na úpravě podíleli. Janě, Marii, Josefovi, Markovi a Míšovi. Každý nemalou měrou přispěl ke zdárnému startu. A cíli. A Vám všem, že jste přijeli. Díky.

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o