Nepříhlášený uživatel

Komentář k rally víkendu v Nedachlebicích

ilustrativní fotografie
14.srpna 2021

Komentář k rally víkendu v Nedachlebicích

Výsledky MČR RC RALLY 2021

 



Své komentáře můžete posílat na email rcrallyintercup@gmail.com

 



Rozhovory s jezdci po skončení závodu

Mudřík Tomáš - Na závody v Nedachlebicích jsem se jako každým rokem těšil. Tenhle rok byl ale vyjímečný, protože  závody byly součástí MČR.Díky tomu, byly závody prestižnější a sešla se ještě silnější konkurence než na Intercupu bývá zvykem. V Sobotu jsem zvolil hodně měkké a vysoké auto,což se na šotolinovou trať ukázalo jako dobrá volba.Poté, co se trať už značně vyjezdila, jsem auto přitvrdil, a to se ukázalo jako správný tah. Mrzí mě,že to nakonec o něco málo nevyšlo na vítězství, ale to je život. Musím si ovšem přiznat, že kdyby se Martinovi vyhnuly technické problémy, na takové umístění bych pomýšlet nemohl.

V neděli hned při první ranní RZ jsem ulomil zadní poloosu, naštěstí to bylo jen asi minutu před cílem, a tak jsem bez vetší ztráty dojel do cíle. Po zbytek dne se mi technické problémy vyhýbaly. V půlce závodu jsem laboroval s pneumatikami, nakonec jsem tam nechal křížkované bloky a dojel na jistotu až do cíle. Jsem moc rád, že se mi povedlo vyhrát Mistrovství České republiky.Je to pro mě prozatím největší úspěch. Děkuji všem, jež se podíleli na pořádání závodů a soupeřům za férový boj.

Procházka Tomáš - Za mě spojení Intercupu a MČR v 1 víkend a 1 lokaci ideální stav.

První závod se mi moc nepodařil, nepomohl tomu ani upadnutý tlumič na začátku RZ a do tempa jsem se dostal až ke konci, proto jsem si nejvíce užil speciálku, kde jsem hrál kličkovanou na prkně a zajel konečně RZ se kterou jsem byl pocitově spokojený.

Druhý závod se povedl více, tempo bylo od rána a sváděl jsem celý závod souboj o 3. flek s Viktorem, který je však blázen a s dvoukolou mi utekl.

Na ten špatný výsledek ze soboty 5. místo v součtu není zas tak špatné.

K okolnostem co nám všem víkend pokazili se vracet nebudu, viník by se měl přiznat, napravit situaci a tím i napomoct znovu pořádání závodu se zajímavými změnami povrchů a celkovou komplexitou. Dalším MČR v tomto stylu bych se rozhodně nebránil. Děkuji

Mudřík Martin - Byl to naročný víkend.Dvojzávod během víkendu je pro mě už fyzicky hodně na hraně.Usnadnila to,ale Petrova volba lokality.Nedachlebice nabízeji krásné a atraktivni tratě.Ve spojení s Pepou Jandoušem a jeho rodinou to byla záruka kvalitního zázemí.Sobotní šotolinový SHERON na zahradě potěší srdíčko každého RC rally závodníka.Tratě zrají jako víno.Stromy a keře kolem tratě vyrostly a dotvářejí závodnímu areálu skvělou atmosféru.Tratě jsou těžké,ale spravedlivé.Prověří zkušenosti,šikovnost a techniku.Většinou je to moje výhoda,ale letos jsem nebyl dobře připravený a auto nefungovalo moc dobře.Bylo těžkopádné v zatáčkách a na pravou stranu zatáčelo míň než vlevo.Jenom snad tlumiče fungovaly na jedničku.V zavěru jsem sváděl hezký souboj o desáté místo s Markem Jandoušem.Marek jel celý den perfektně a bod vyválčil zaslouženě.

Nedělní JUMP v areálu Nedachlebského hřiště mám rád hlavně kvůli perfektnímu bufetu a skvělé obsluze.Je o nás výborně postaráno a závod má velmi dobré zázemí.V poslední době se mi tady nedaří a s tímto autem jsem ani nečekal, že to bude lepší.Dobře jsem si zajezdil hlavně na umělce, tam to bylo fajn.Kluziště bylo letos nejlepší co jsem kdy jel.Chodníky jsou jen takové spojovačky.Nostalgicky vzpomínam, kdy byly proloženy šotolinovými úseky, to byla paráda.To pamatují bohužel jen pamětníci.Nakonec jsem vybojoval třinácté místo jako loni a předloni.Žádná sláva.Pozitivní na tom je, že jsem se po dvou letech dokopal rozebrat auto a udělám na něm konečně servis.

Mám radost, že Tom vyválčil titul mistra republiky.Měl to hodně těžké.Auto neměl optimální.Servis v GRIFONE trochu pokulhává.Nějak to poslední dobou flákám.Psychicky to ustál velmi dobře.Auto si nastavoval sám a vyladil to optimálně.Auto mu fungovalo na všech površích nadprůměrně.Špička byla vyrovnaná a souboje hodně těsné.Kdo měl nějaký drobný problém šel z kola ven.Myslím, že tenhle model MČR se osvědčil a bude do budoucna na čem stavět.Věřím, že příští rok to Petr Pavlát,VEST a Intercup posune nahoru.

Mudřík Jakub - Závody jsem si hezky užil.Jak sobotní tak i nedělní. Sheron rally byla super,krásné tratě, jak to má být,jen skok byl užší.Škoda, že se jelo naposledy. Jump byl super, technické tratě a ještě lepší umělka, prostě paráda.Velká gratulace Matyášovi, je to velký soupeř, bude to těžké.

Kalík Roman -



Předem bych těl Pepu Jandouše požádat ať ještě přehodnotí svoje stanovisko nekonat závody v Nedachlebicích , byla by to velká škoda . A ti co to tam rozbili přišli z veřejnou omluvou Pepovi a postavili se k tomu co udělali čelem a neschovávali se za roušku noci že to nikdo neviděl.

Závody byli perfektně připravené , bufet vinifikací . Celí den jsem bojoval o umístění v 15 a to se povedlo . jen velká škoda že mě v poslední RZ potrápila elektronika a mohlo to být ještě o jednu příčku lepší .  A doufám že se Pepa rozhodne příští rok uspořádat závody v Nedachlebicích aspoň jednodenní ať si můžeme užít skvělou atmosféru závodu v Nedachlebicích.

Morbicer Matyáš - Musím pochválit celou rodinu Jandoušů za perfektní přípravu a organizaci obou dnů závodů. Sobotní tratě úžasné, auto perfektně fungovalo až do 7RZ, kdy jsme zjistili  rozpadlé ložisko a poslední RZ jsme prodali, ale dojeli :-). Krásné druhé místo byla krásná odměna. Velké díky Lukášovi Zámečníkovi, který nám večer autíčko poléčil a v neděli jsme si mohli zase zazávodit. I neděle se vyvíjela pro konečné druhé místo. Mrzí nás problémy Kuby Mudříka, který jel perfektně a za vítězstvím...Závody jsou nemilosrdné a mrzí to.

Tak po dlouhé době na bedně a hned  1. místo v MČR RC Rally .

Jo a bufet úžasný :-)

Pavlát Alex Ayrton - Mě seto ta moc líbilo, ale lapší bito bilo bez těch problémů s autem, ale závod byl moc super užily jsme si to.

Ticháček Aleš - Dvoudenní závody byly fajn, formát se mi líbil. Navíc Eriček se moc těšil, že budeme stanovat, tak jsem si to užil i po stránce otcovské :) Sobotní závody super, zahrada u Jandoušů se mi vždy moc líbila a je to krásný závod. Potěší i jako vždy perfektní občerstvení. Poježdění bylo tedy moc fajn a bavilo mě to. K tomu, když se přidala i fungující technika, tak z toho bylo třetí místo v kategorii, které určitě potěšilo. Ještě větší radost dělal Eriček, na kterého byla radost se dívat, pěkně mu to šlo.

V neděli nás čekal Jump. Nikdy se mi na něm moc nedařilo. Nemohu se tu trefit nikdy do nastavení a najít vhodné pneu. Úvodní časy byly slušné, byla s nimi spokojenost. Navíc pak přišly i problémy soupeřů a já se mohl tak už jen bavit a zkoušet. Krásnou jízdu opět předváděl Eriček, kterého to fakt bavilo a moc si to užíval. Opět velké poděkování za výborné zázemí a přípravu tratí.

Jandouš Josef -

SHERON: Musím říci, že jsem si závod užil. Ve čtvrtek při dešti jsem se rozhodl nastavit auto a zjistil jsem, že prasklá poloosa od Sheronu z roku 2020 - můj tehdejší důvod odstoupení - je stále na svém místě a novou nemám.

Provedl jsem tedy ještě změny v přihlášce a vyndal ze synového XRaye zadní poloosy a řemínek. Jaké bylo mé překvapení, když na skahedownu praskla poloosa i u tohoto podvozku. A když jsem v průběhu závodu přišel dvakrát o řemínek, o výsledek už nešlo. Jen o to, hezky se svést a užít si poslední rychlostní zkoušky pod stromy.

JUMP : 18 let jsem pořádal JUMP Rally. 13 ročníků bylo dvoudenních, ale nikdy, NIKDY se nestalo, že by se kradlo a zničil majetek a na obecním úřadě byly písemné stížnosti na porušování nočního klidu. Nikdy. A to jsme sedávali při koštech piva hluboko přes půlnoc. To co jsem viděl v neděli ráno ve stánku a pak až po kontrole fotografií v pondělí, mě vyrazilo dech. Mrzí mě, že jsem hned v neděli nezavolal policii. Záměrně odstřižené a uklizené celé zářivkové těleso nad stolem jednoho z týmů, vylomené okno do stánku - to nejsou drobnosti. Můžu říci, že jsem v životě viděl mnoho, ale to co si dovoluje dnešní mládež je vrchol. Čekají jen, že se za ně omluví rodiče. Sami nepřijdou, zničené zamaskují a ještě se naopak začnou obhajovat, že jsou vlastně chudáci a za nic nemůžou. A záměrně zkreslují pravdu a bagatelizují své chování. Peníze, nebo omluvy rodičů jejich chování neobhájí.

Ožrali se jak prasata, kradli, dělali bordel a ničili obecní majetek. Nic víc se k tomu nedá říci.

JUMP & SHERON & MČR - pro mne ukončená věc. Dělal jsem to pro děti, pro mládež, pro zábavu. A některou dnešní mládeží jsem natolik zhnusen, že končím.

Varuju ale všechny pořadatele dalších závodů ! Dejte si pozor.

Vylomené okno + Chybějící světlo

Vylomené okno





 





Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o