Nepříhlášený uživatel

MČR - 1 závod RC Galerie Butovice

ilustrativní fotografie
29.dubna 2012

MČR - 1 závod RC Galerie Butovice

Reprezentace Intercupu čítala 7 jezdců. První závod je vždy plný očekávání a konfrontace s ostatními jezdci ze všech koutů České republiky. Nervozita byla znát, ale nevedli jsme si vůbec špatně.

Na start závodu se postavil tým GRIFONE jmenovitě Martin Mudřík a Kamil Sedláček , Josef Jandouš - SHERON Racing Team, Filip Bezděk a Petr Šíma - Jolly Club, dva junioři Josef Jandouš jun a Tomáš Mudřík. Početná sestava na to, že se závod konal 300km od centra šampionátu Intercup.

Závod byl situovaný v garážích galerie Butovice. S povrchem, který byl na jezdce připravený máme bohaté zkušenosti z Caterpillar rally, ale i tak to byla jiná rally.
Shakedown ukázal, že jsme připraveni. Využili jsme zkušeností s tímto druhem povrchu a na start šli už s vybranými pneumatikami, technika byla připravena na jedničku a záleželo jen na rukách každého jezdce jak se popere s časem a tratí.

ilustrativní fotografie
Startovní UP bylo situováno přímo v Galerii Butovice a po přejetí startovací rampy museli jezdci s auty cestou kolem obchodů až na místo startu 1rz v garážích. Kličkování auta mezi lidmi je opravdu zajímavý adrenalin :-)

RZ1 - Zrušena
Trať byla lemována pouze bílou páskou a dost jezdců bloudilo, mířilo do cíle rz v opačném směru, vyvrcholením byly časy jezdců z druhé desítky, kdy dokázali prvním nadělit rovnou minutu.
Ředitel závodu Petr Pavlát "demokraticky "rz zrušil.

Po restartu závodu už vše probíhalo v pořádku a nejlépe z našich jezdil Kamil Sedláček, v cíli 2rz na 10 místě, přesto si stěžoval na volbu pneu (řezané ripmaxy) a hned po rz-tě šel přezout na pinovky. 18 místem v cíli rz začal Martin Mudřík klasicky hledající trať, 21 Filip Bezděk opět laborující s nastaviením auta, slibně závod rozjel na 23 Josef Jandouš (4WD). Nejlépe z juniorů odstartoval Tomáš Mudřík na 28 místě. 36 Josef Jandouš ml., 41 Petr Šíma.

V průběhu dalších rz Kamil bojoval o průběžné 10 místo s Jirkou Hadravou, Dejwem Mishalkem. Ikdyž nejlepší výsledek zaznamenal na poslední 6rz, přesto prohrál těsný souboj s Dejwem Mishalkem a celkově skončil na pěkném 9 místě, ve skupině A3 - 5 místo.

V druhé polovině závodu vrcholil boj mezi Martinem Mudříkem a Filipem Bezděkem, jak všichni víme Filipovi se závěry závodů daří a pokaždé zajede parádní čas na poslední rz. Dokázal tak Martina odsunout za své záda a dokončit rally na 13 místě, ve skupině A2 - 4 místo.
ilustrativní fotografie
Za ním se ztrátou 16 s Martin Mudřík, v celkovém hodnocení 17, ve skupině A4 ale obsadil první bednu na MČR - 3 místo.

Josef Jandouš bojoval na dvou frontách, jak v čtyřkolkách tak v předohrabech, kde loni sklízel ovoce. Letos ale přibylo závodníků s jednou poháněnou nápravou a tak nakonec boj dvou frontách stál hodně sil a Pepa dojel do cíle v 4WD 26 místě, skupině 15, 2WD 12 místo.

Nejlepším juniorem a nakonec nejlépe se umístěným jezdcem Intercupu je Tomáš Mudřík, celý závod bojoval o bednu a držel se na třetím místě, po technických problémech Martina Čejchana na poslední rz se Tom posunul na konečné 2 místo ve akupině A1 a celkově dokončil závod na 28 místě.

Za ním dojíždí Josef Jandouš jun. na 5 místě ve skupině a 35 místě celkově.

Posledním jezdcem je Petr Šíma, svůj divoký styl jízdy předváděl i v Praze a závod dokončil na 39 místě.

Tratě byly postaveny na maximum možného prostoru, ale chyběly rychlé protáhováky, rovinky a zajímavé pasáže, bylo to moc jednotvárné a zamotané.

Závod nejlépe vyšel Mudříkům, Martin obsadil ve své kategorii 3 a Tomáš parádní 2 místo, gratulujeme.
Rychlý Kamil opět ukázal, že umí, ale v nejvíc nabité kategori mu to stačilo na 6 místo.

ilustrativní fotografie ilustrativní fotografie Kompetní výsledky
Klasifikace po prvním závodě







Tomáš Mikl
Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o