Nepříhlášený uživatel

Preview sezóny 2018

ilustrativní fotografie
11.ledna 2018

Preview sezóny 2018

Letošní sezóna 2018 začíná hodně brzy a to už tuto sobotu 13.1. Dnes skončily přihlášky na první závod do kterého se přihlásilo 61 jezdců, ve startovní listině najdeme hodně zajímavých jmen ze závodníků rc rally.

Pokud se podíváme do startovky, vypadá to letos na nejlepší ročník v souboji o celkový titul v týmech, protože přes zimní pauzu proběhly velké změny v obsazení týmů a my se na ně podíváme.

Loni vítězný RedBull opustil Kamil Sedláček, týmový šéf a jezdec v jedné osobě Josef Pekař nezahálel a k Lukáši Zámečníkovi přibyl Karel Bajza, který pokud pojede všechny závody určitě týmu přinese spousty bodů.

V klasickém složení jede v letošním roce GRIFONE. Martin a Tomáš Mudříci a Tomáš Mikl nebudou chtít prodat místo na bedně lacino.

Vznikl nový tým Vest Monster Team, který angažoval loňského mistra Intercupu a vícemistra republiky Víťu Kutala, dále pak nadějného juniora Šimona Večerku a loni pravidelně bodujícího Davida Šintála.

Do jejich "B" týmu Monster Energy Team přesoupil Petr Pavlát společně s Filipem Kopeckým, tuhle silnou dvojku doplňuje jako třetí jezdec nestor týmu Petr Šíma.

Nově vzniklý tým EuroOil-Invelt vsadil na rodinné trio Marek Jandouš, Josef Jandouš jun. a Marie Jandoušová.

V prvním závodě se ukáže i hodně silný Trivox rc rally racing team v klasickém složení Aleš Čejchan, Martin Čejchan, Victor Trnka, musíme si počkat na kolik závodů přijedou

Další kdo bude hodně silný je ASport Rally Team Michal Holínek, David Kubeš v týmu zůstali a nově přišel zrychlující se Tomáš Bílek.

Za tým ŠKODA Samohýl Motor bude nově startovat Jakub Charvát v hlavní kategorii, v týmu zůstavájí Tomáš Lysák a Jan Viktora.

Další nový tým je BSport Rally Team, tento tým je zároveň jediným týmem, který pojede jen kategorii 2WD ve složení Bronislav Kořínek, Dan Peťovský, Michal Cibulka.



A v kategoriích ? Začneme tou nejkrásnější. Obě děvčata, které spolu bojují tradičně o první místa se díky vzájemným soubojům neustále zlepšují. Oběma přejme v letošním roce body. Na celková vítězství zatím vede Martina 2:1 a může v letošním roce stvrdit hattrick. Marie si to však určitě nenechá líbit.

Do bojů s dvoukolkou se vrací předloňský mistr Josef Jandouš a bude chtít Dana Peťovského s Patrikem Šimečkem řádně potrápit. I když se prý nechal slyšet, že pojede jen některé závody.

U historiků je situace víceméně stejná jako před rokem. Roman Kalík, Michal Holínek, Tomáš Pikner, Josef Vacek a nově příchozí z dvojkolek David Kubeš budou těžce zatápět pod kotlem i zkušenějším borcům s novou technikou. Uvidíme, jak si poradí s novými předepsanými pneu pro tuto kategorii.

V dalších dvou kategoriích vládne v posledních letech trošku hegemonie. Tomáš a Jakub Mudříkovi neměli do loňska velkou konkurenci. V jiniorech bude mít Tomáš s příchodem Šimona Večerky k VEST Monsterům silného soupeře, nesmíme zapomenout ani na Tomáše Bílka, který loni dokázal svou rychlost.

V SuperJuniorech by po loňských druhých místech také mohl začít dělat více zdravého větru Pavel Maštalíř. Nechejme se překvapit. Možná že se ještě ukáže nová hvězda, která změní stupně vítězů a pojede třebas celý šampionát.

V hlavní kategorii je kandidátů na celkové prvenství mnoho. Každý se snaží zlepšit, ale ať už preferujeme jednoho, fandíme druhému, nebo závidíme třetímu a přejeme mu místo čtvrté, budou to vždy boje na ostří nože, na které se vyplatí dívat. Nechci a nebudu tedy jmenovat ani jednoho z prvních 15 přihlášených (i 16. může vyhrát, já vím) - možná budu jen naznačovat. Favorita mám. Jeho pronásledovatele znám.  A o zbytek se nám postará  4.InDoor Rally Zlín, součást 27.ročníku nejstaršího šampionátu v RC Rally na světě - Intercup Zlín.

A pro Vás ostatní. Když přijdete, dostanete i  Vy odpovědi kdo je nejlepší.

pořadatelé Intercup Zlín

Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o