Nepříhlášený uživatel

Sezóna v polovině...

ilustrativní fotografie
12.srpna 2014

Sezóna v polovině...

Už několik let se soutěže Intercupu směřují více na šotolinu. Klasických asfaltových soutěží ubývá. V letošním roce jsou jen dvě, první ukončuje pololetí, druhá celý rok. Proč více jezdců i pořadatelů inklinuje k šotolině, nebo smíšenému povrchu může být na debatu, jízda dveřmi napřed je asi závodnicky jednodušší a krásnější, než přesné vykružování zatáček, ale vraťme se na začátek letošního roku.


Po loňském sněhu a krásné Valašské zimě se v únoru sešlo 44 jezdců na prvním závodě 23.ročníku RC Rally šampionátu Intercup Zlín a dočkalo se teplotního zklamání a fyzického šoku po první RZ. Šotolina, asfalt, mlhavé počasí a dva okruhy - to rozhodně nebylo to pravé zimní. Po této soutěži se všichni jezdci raději přesunuli zpět do svých zimních garáží a pokračovali ve spánku.

V dubnu pak už klasická šotolina na HSF rally za slunečného počasí předpověděla útok Českých borců na pořadí ve všech kategoriích. Po autě z Malé skály se k nám naučilo jezdit auto z Čisté a také ze Záhoří-Smrčí dojíždí několik skvělých jezdců a tak jsou skoro všechny stupně vítězů obsazeny dojíždějícími závodníky. HSF rally navíc stanovila nový rekord přihlášených jezdců - 62.

Následující rovinatá Sheron rally v Nedachlebicích sice nepotvrdila narůstající zájem o RC rally, ale díky odložení Michelin rally na podzim, další soutěž opět v Nedachlebicích - JUMP rally - zlomila všechny rekordy co do počtu přihlášených.

Dá se říci, že jediné stupně vítězů s plnou moravskou účastí jsou ty dívčí. Dámám se na Moravě daří a zatím nenašly žádnou českou přemožitelku.

V celkovém pořadí si bednu rozdělili Trnka, Mišalko, Šrámek, Pavlát, Čech a Střihavka. V kategorii F2 na nejvyšších stupních stáli Čejchan, Sekula, Seifert, Košíček, Zámečník a Bártík. V juniorech si poháry odvezla tato čtveřice : Kutal, Rosík, Jandouš a Čejchan. V kategorii historiků Pikner, Pekař, Matucha, Sisák, Martínek, Kalík a Kubeš. A nevyhlášená kategorie dívek : Jandoušová, Pekařová, Suchánková.

V celkovém pořadí je průběžně první David Mišalko (47b), který má na svém kontě jedno vítězství na 5. Sheron rally, druhé místo na 2. Rally Valašská zima a dvě třetí místa 2. HSF rally - 11. Jump rally.
Druhé místo drží Petr Pavlát (38b), který za sebou drží tři jezdce, Petr letos vybojoval jedno druhé místo na 2. HSF rally a třetí místo 2. Rally Valašská zima.
Na třetím místě je Victor Trnka (34b), který při neúčasti na první závodě získal bodovou ztrátu na začátku sezóny, ale dokázal ji smazat vítězstvím ve dvou soutěžích 2. HSF rally a XI. JUMP rally, je pasován na černého koně letošního ročníku.
Čtvrté místo drží Jan Šrámek (33b), letos vyhrál 2. Rally Valašská zima a druhý byl na 11. Jump rally, jeho souboje s Viktorem ozdobí určitě druhou půlku sezóny.
Poslední, kdo má šanci tuhle čtverku porazit je zrychlující se David Čech (27b), kterému sedla 5. Sheron rally a dojel na třetím místě.

Celkově už startovalo 93 jezdců, možná už letos padne 100 ?

V juniorech je situace jiná, průběžně první je Vít Kutal (57b), který letos pouze jednou prohrál na prvním závodě sezóny, od té doby sbírá jedno vítězství za druhým.
Druhý Jirka Rosík (45b) dokázal Víťu porazit, takže druhá půlka sezóny může ukázat, jestli to bylo poprvé a nebo je možnost zabojovat o titul v juniorech.
Třetí Josef Jandouš jun. (35b) má za sebou Tomáše Mudříka (30b), tady bude taky zajímavý souboj o celkovou bednu v hodnocení junior.
Celkově máme 31 juniorů na startu a stále se tato kategorie rozrůstá.

Podaří se klukům udržet za sebou Martina Čejchana startujícího jen na některých závodech ?

2WD tady vlaje vítr z Čech. V druhém závodě nastoupil Aleš Čejchan (45b) a vyhrál všechny tři závody a drží se tak v čele před Romanem Seifertem (38b), který pravidelně boduje a nedá svou kůži zadarmo. Třetí místo drží novopečený moravák Pavel Košíček (36b).

Získá titul stále se zrychlující Roman Seifert ? Nebo mu budou místní házet klacky pod nohy a brát mu body při neúčasti jeho hlavního rivala ?

Historic tady přijde velká bitva o titul, průběžně první je Tomáš Pikner (39) před druhým Josefem Pekařem (37b). Tihle dva nestartovali na prvním závodě sezóny, ale od té doby se pravidelně střídají na stupních vítězů. Třetí kdo jim dýchá na záda je Jirka Martínek (33b) letos 2x třetí.

Vrátí se ještě nadějný slovenský jezdec do boje o první místa ? Nebo si to rozdají jen dva matadoři ?

V týmech vede o tři body Styllex motorsport RC Team (35b) před GRIFONE (32b). Třetí místo drží Sheron Racing Team (25b).

Podaří se věčně třetímu Sheronu dostat se někdy i výše ?


Před druhou polovinu v každé kategorii vyvstává několik otázek. Pokusili jsme se Vám nastolit vždy tu nejdůležitější a Vy si můžete zkusit tipovat. Nebo si položit i jinou. Co ale hlavně můžete, dobít baterky, nastavit tlumiče, obout správné pneu a vyrazit na pátý závod letošního ročníku - 3.Z Studio Rally do Štípy - již tuto sobotu !!!
Úvod| Články| Kalendář| Výsledky| Klasifikace| Galerie| Jezdci| Teamy| Pravidla| Historie| Odkazy| Bazar| IZ, spolek.| Kontakt
Intercup logoAll Rights reserved. Unauthorized use of content without written permission is strictly prohibited. Designed by INUA © 2010 INUA s.r.o