Málokdy se pouštím do podobných debat na fóru, protože jsem zastáncem toho, že když se mně něco nelíbí tak to každému řeknu do očí, ale nyní reagovat na Lubošův příspěvek musím.
Nejsem ani pořadatel šampionátu, nejsem ani pořadatel daného závodu a nejsem ani na té či oné straně, ale mám pocit, že jsem byl asi také na jiném závodě než ty Luboši ( na rozdíl od tebe jsem jej absolvoval). A i když jsem ten schvácený závodník, který se ještě dnes nemůže zvednou ze židle, jak ho bolí nohy, tak hlava slouží, abych závod mohl zhodnotit.
Ano kořeny tam byly, ale neviděl jsem les, kde by kořeny nebyly a hlavně tam ty kořeny měli všichni ať první či poslední.
Občas se stalo, že někdo někde stál nevhodně. Mě samotnému stál jeden s fotoaparátem hned v první erzetě před cílem přímo v trati. Udělal jsem to, že jsem ho překročil a řekl, ať jde bokem. A tím to pro mě skončilo. Prostě se občas stane, že se někdo někde zapomene, ale určitě to není záměr někomu uškodit. A nevím, proč by to mělo řešit vedení intercupu. A navíc, už jezdím intercup pěkných pár let a vždycky vedení intercupu na závodech závodilo a nedělalo jen činovníky. Leda že bys to dělal ty!
Do třetí erzety jsem startoval, jako třináctá a měl jsem obavy, že bude hůř vidět, ale projel jsem to vcelku v pohodě a myslím si, že s tím člověk musí při stmívání počítat.
Já jsem prožil pohodové dva dny a pořadatelům za ně děkuji a je to možná proto, že se jezdím na závody pobavit, odpočinout si od všedních starostí a ne hledat chyby za každou cenu. Závod se mně osobně líbil a byl výborně zorganizovaný.
Jediný problém, kterým mám je ten, že už takový závod neuběhám, ale většině dlouhé závody nevadí, tak se s tím budu muset smířit.